|

Helppo ja nopea juhannuskakku

Helppo ja nopea juhannuskakku

Helppo ja nopea juhannuskakku olkaa hyvät. Kaikki on nykyän helppoa ja nopeaa, mutta niin se vaan on, että tässä elämän tilanteessa sitä arvostaa (näköjään muutkin kuin minä).

Tämä kakku haastaa perinteisen Britakakun! Leivoin tämän kakun meidän hääpäivän kahveille pari viikkoa sitten ja sain Instagramin puolella kyselyryöpyn. Halusitte ohjeen heti ja tässä se tulee.

Tämän somen räjäyttäneen kakun pohja on valmis lehtitaikinapohja, joka kaulitaan suoraan leivinpaperille, reunat voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan mantelia (jos on allergioita tai haluat vaihtelua, niin ruokosokerilla tulee myös ihana). Kakun päälle levitetään lemon curdia (tai raparperi- tai mansikkahilloa) ja ihanaan pehmeää vaniljalla maustettua mascarponekermaa. Vielä runsaasti marenkeja murskattuna ja mansikat. Marnoin ne sitruunassa ja revin sekaan vähän basilikaa. Ahh niin hyvää! Ja niin helppoa!

Kokeiletko?

KATSO VIDEO KAKUN LEIPOMISESTA TÄÄLTÄ

Helppo ja nopea juhannuskakku

Helppo ja nopea juhannuskakku

Ohje noin 12 palaa

  • iso lehtitaikinalevy
  • kananmuna voiteluun
  • 1 dl mantelilastuja tai ruokosokeria
  • 1 prk (300 g) lemoncurdia tai raparperihilloa
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponea
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -sokeria
  • 10 kpl pieniä marenkeja
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 litra mansikoita
  • kourallinen basilikaa
  • puolikas sitruuna
  • 1 rkl sokeria
  • syötäviä kukkia
  1. Kaulitse lehtitaikina levy ohueksi suoraan pellille. Vedä reunoille viillot, niin että saat noin 2 cm reunat piirakkaan. Voitele ne kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 
  2. Notkista lemoncurd valmiiksi ja jätä sivuun- Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista mascarpone. Yhdistä ja vatkaa kuohkeaksi. Mausta vaniljalla ja tomusokerilla. Perkaa mansikat ja nosta kulhoon. Lisää sokeri, sitruunanmehu ja revitty basilika. Sekoita ja jätä sivuun.
  3. Levitä lemoncurd jäähtyneelle pohjalle, lisää sen jälkeen mascapore-kerma ja murenna marengit. Nostele mansikat päällimmäiseksi ja koristele syötävillä kukilla. Tarjoile ja nauti kesästä lautasella! 

KATSO VIDEO KAKUN LEIPOMISESTA TÄÄLTÄ

GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta lehtitaikinaa, pitäisi löytyä ainakin Fazerilta.

Helppo ja nopea juhannuskakku
Helppo ja nopea juhannuskakku
Helppo ja nopea juhannuskakku

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *