Ihana Trio-Juustokakku
Blogin arkistoista kaivoin esille ohjeen, jonka leivoin äidille pari vuotta sitten. Ihana Trio-juustokakku maistuu suklaalta, vaniljalta ja mansikalta. Legendaarinen TRIO-yhdistelmä siis. Kakku on täysin gluteeniton ja tuo browniepohja on niin ihanan suussa sulavaa! Täydellinen kakku kevään juhlapöytään.
Oon miettinyt miksi juustokakut ovat aina niin suosittuja. Keräsin tähän muutamia ajatuksia siitä miksi:
- Koostumus: Juustokakun koostumus on yleensä kermainen, samettinen ja pehmeä, mikä tekee siitä miellyttävän syötävän. Koostumus voi vaihdella hieman reseptistä riippuen, mutta yleisesti ottaen se on erittäin houkutteleva.
- Monipuolisuus: Juustokakut tarjoavat valtavan määrän makuvaihtoehtoja. Voit lisätä niihin erilaisia makuja ja täytteitä, kuten hedelmiä, marjoja, suklaata, kahvia, vaniljaa tai jopa erilaisia mausteita.
- Helppo valmistaa: Vaikka juustokakun valmistamiseen saattaakin mennä aikaa, se ei yleensä vaadi monimutkaisia valmistusmenetelmiä. Useimmat reseptit ovat suhteellisen helppoja seurata ja toteuttaa.
- Sopii monille ruokavalioille: Koska juustokakuissa käytetään usein tuorejuustoa, mascarponea tai rahkaa, ne voivat olla sopivia monille erilaisille ruokavalioille, kuten gluteenittomille ja vähähiilihydraattisille ruokavalioille. Lisäksi nämä raaka-aineet on helppo vaihtaa nykyään myös vegaaniksiksi!
Nappaa juhlapöydän kaunottaren resepti alta.
Trio-juustokakku (G)
noin 8 hlö
Browniepohja (G)
- 75 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus merisuolaa
- 2 rkl perunajauhoja
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-24 cm korkea irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi ja rouhi suklaa sekaan. Jätä sulamaan.
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi.
- Vatkaa suklaaseos munavaahtoon ja kääntele lopuksi sekaan perunajauhot sekä suola.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Jäähdytä pohja kunnolla. Pese käyttämäsi vuoka ja aseta vuoan pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat reunakalvolla halutessasi siistit reunat kakkuun.
- Nosta jäähtynyt pohja vuokaan. Valmista sitten juustokakkukerrokset.
Vaniljakerros
- 2 dl vispikermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl vaniljakastiketta
- ripaus vaniljatahnaa tai -aromia
- 3 liivatetta ja tilkka vettä
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.
- Notkista tuorejuusto sokerien kanssa ja lisää sekaan vaniljakastike sekä vanilja vatkaten.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5min) ja sulata sitten tilkkaan vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-seokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele sekaan kermavaahto ja kaada massa browniepohjan päälle kakkuvuokaan.
- Nosta vuoka pakkaseen ja valmista mansikkakerros.
Mansikkakerros
- 2 dl vispikermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mansikkasosetta
- 3 liivatetta ja tilkka vettä
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.
- Notkista tuorejuusto sokerien kanssa ja lisää sekaan mansikkasose vatkaten.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata sitten tilkkaan vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-seokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele sekaan kermavaahto ja kaada massa varovasti vaniljakerroksen päälle.
- Nosta kakkuvuoka hyytymään mielellään yön yli.
Koristeet ja kokoaminen
- mansikoita
- tomusokeria
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle.
- Nostele kakun päälle puolikkaita ja kokonaisia mansikoita.
- Viimeistele kakku halutessasi tomusokerilla, joka näyttää kauniilta mansikoiden pinnalla.
Ihanaa uutta viikkoa!
LISÄÄ KEVÄÄN JUHLARESEPTEJÄ LÖYDÄT TÄÄLTÄ
/Anni
Hei,
mitä on ohjeessa käytetty vaniljakastike?
Ihan tavallista kaupan kylmsätä löytyää vaniljakastiketta 🙂 Esim. valio vaahdotettava.