|

Helppo Suklaakakku

Helppo Suklaakakku

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Oi suklaakakku! Niitä on tullut tehtyä monia vuosien varrella. Täydellisiä, vegaanisia, teknisiä, simppeleitä ja aina tosi herkullisia. Tämä Helppo Suklaakakku ei häviä yhdellekään aikaisemmalle suklaakakku-ohjeelleni. Tämä on se easy versio, johon ei käytetä vaikeita tekniikoita. Sekoitellaan, käännellään, paistetaan, vatkataan ja levitetään. Koristeeksikin tarvitsee vain kukkia.

Käytin tämän suklaakakun taikinassa Dansukkerin Fariinisokeria (jota löytyy nykyään myös luomuna), koska se antaa paahteista syvyyttä suklaiselle kakkupohjalle. Öljypohjainen sekoitettava taikina on muuten niin mehevää ettet usko!

Helppo Suklaakakku

Helppo Suklaakakku kuorrutetaan vaahdotetulla suklaaganachella, joka kuulostaa vaikealta, mutta on itse asiassa tosi helppo tehdä. Kerma kiehutetaan ja kaadetaan suklaan päälle. Sitten odotellaan, että suklaa sulaa. Sekoitetaan ja jäähdytetään seos. Vaahdotettu ganache on ihanaa, mutta se tosiaan kannattaa valmistaa vaikka edellisenä päivänä, jos haluat täyttää kakkupohjan heti kun se on jäähtynyt. Ganache ei vaahtoudu, jos se ei ole täysin jäähtynyt.

Kevään juhliin leivottu helppo ja mehevä suklaakakku ei tarvitse koristeeksi muuta kuin syötäviä kukkia (niiden käytöstä voit lukea lisää täältä). Suklaakakku toimii aina juhlissa, vai mitä mieltä olet? Minusta sillä on aina yhtä helppo hurmata juhlavieraat.

Helppo Suklaakakku
Helppo Suklaakakku

Helppo Suklaakakku

noin 12 hlö

Kakkupohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa halkaisijaltaan noin 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, kaakaojauhe, vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja suola).
  3. Sekoita munat, öljy, maito ja jäähtynyt kahvi. Vispaa nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden sekaan.
  4. Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.
  6. Jäähdytä kakku ritilällä ja valmista ganache. Kakkupohja ja ganache kannattaa valmistaa päivää ennen kuin täytät ja koristelet kakun.

VINKKI! Saat kakusta helposti vegaanisen korvaamalla munat chiamunilla (1 chiamuna = 1 rkl chiasiemeniä sekoitetaan 3 rkl vettä). Käydä maidon tilalla kasvimaitoa.

Vaahdotettu suklaaganache

  1. Paloittele suklaa kulhoon.
  2. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi kattilassa.
  3. Kaada kermaseos suklaan päälle ja anna suklaan sulaa rauhassa.
  4. Sekoita suklaa-kermaseos lusikalla ja nosta jääkaappiin jäähtymään (mielellään yön yli).
  5. Vatkaa täysin jäähtynyt seos kuohkeaksi sähkövatkaimella.

VINKKI! Vegaanisen kuorrutuksen teet esimerkiksi vatkaamalla 300 g vegaanista tuorejuustoa ja 200 g vegaanista nutellaa.

Koristeet ja kakun kokoaminen

  • syötäviä kukkia kuten orvokkeja tai pelagorian terälehtiä
  1. Leikkaa kakun kohonnut osa pois ja kippaa kakku toisinpäin, niin että tasainen pohja jää päällimmäiseksi. Leikkaa kakku veitsellä kolmeen kerrokseen.
  2. Levitä suklaaganachea kakun väliin ja nosta aina uusi kerros päälle. Levitä loput ganachesta kakun päälle ja sivuille palettiveitsellä. Varmistathan, että kakku on kokonaan jäähtynyt, ettei kuorrute sula kakun väliin tai päälle.
  3. Koristele kakku syötävillä kukilla.
Helppo Suklaakakku

Dansukkerin Glukoosisiirappi tekee vatkattavasta suklaaganachesta erityisen silkkistä ja pehmeää. Glukoosisiirappi on valmistettu vehnätärkkelyksestä. Se sisältää glukoosia, maltoosia sekä pitkäketjuisia sokereita. Glukoosisiirappi ei sisällä fruktoosia. Maultaan se on vähemmän makeaa kuin tavallinen siirappi. Glukoosisiirappi on mun luottotuote myös kotiteköisiä jäätelöitä valmistaessa.

Helppo Suklaakakku
Helppo Suklaakakku
Helppo Suklaakakku

Mitä meinaat leipoa kevään ja kesän juhliin?

Herkullista juhlakesää!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

20 Kommenttia

  1. Kari sanoo:

    Riittääkö kakkuun normaalin korkuinen vuoka. Kuvassa kakkupohjan kerrokset näyttävät melko paksuilta ja valmis kakkukin lähes 15 cm korkeelta.

    1. Jos tekee halkaisijaltaan 18-20 cm vuokaan tulee sen olla korkea (10 cm). Jos et omsita korkeaa vuokaa voit paistaa kakun isommassa vuoassa tai kahdessa vuoassa.

  2. Ane sanoo:

    Harmittaa, sillä suklaaganache juoksettui pahasti vaahdottaessa. Olen leiponut paljon ja tehnyt monia kertoja vastaavaa vaahtoa ilman glukoosisiirappia, eikä vastaavia ongelmia ole ollut. Yritin kaikkia tietämiäni konsteja vaahdon pelastamiseksi, mutta mikään ei auttanut. Ganache näytti hyvältä ennen vaahdotusta ja se oli kylmää. En tiedä mikä meni pieleen, mutta en ehkä tätä vaahdon reseptiä uskalla kokeilla uudelleen.

    1. Erikoista, itse olen tehnyt lukemattomia kertoa (tälläkin viikolla) ganachen tällä ohjellaa eri suklaista ja lisään aina gluukoosisiirappia. Se on sokeria ja sen ei pitäisi vaikuttaa vatkautuvuuteen. Juoksettuminen viittaa lämpötiloihin. Kerma kyllä vatkautuu jos olosuhteet ovat oikeat. Tällaista se leipominen on, välillä käy ihan selittämättömiä juttua.

      1. Annu sanoo:

        Hei! Myös minulla ganache juoksettui. Se oli yön jääkaapissa eli varmasti kylmää. Heti kun vatkaimen kytki päälle, ganache muuttui jankiksi, joka jäi vaan kiinni vatkaimiin, eikä enää vaahtoutunut mihinkään. Olen tehnyt aiemmin esim. kinuskikermaa, joka vaahdotetaan kylmänä ja aina on onnistunut. Glukoosisiirappiko syyllinen..?

          1. Annu sanoo:

            Suklaa oli Pirkan tumma leivontasuklaa.

          2. En keksi mitään muuta kuin että on liian vahvaa suklaata – itse käytin taloussuklaata, jossa 44% kaakaota. Tummemman suklaan kanssa tulee luultavasti lisätä hieman kerman määrää. Myös mousseissa välillä sama ongelma. Tummempi/vahvempi suklaa jähmettyy nopeammin.

  3. Marla sanoo:

    Mikä kerma olisi sopivin ganacheen? Kuohu vai vispi?

  4. Melissa sanoo:

    Heippa! luuletko että valkosuklaalla onnistuu myös? 🙂

    1. Valkosuklaa käyttäytyy hieman eri tavalla, joten kokeilemalla selviää miten käy. Luulen, että pitäisi hiukan muokata suhteita.

  5. Rakel sanoo:

    Hei!
    Luuletko että ruon jakun pystyisi pakastamaan täytteineen, jopa kuorrutuksineen?

  6. Hoplaa sanoo:

    Voiko glukoosisiirapin korvata jollain (ns. perustuotteella, jota löytyy useimmista keittiöistä)?

    1. Hei, glukoosisiirappi vaikuttaa kreemin silkkiseen suutuntumaan. Onnistut myös ilman sitä, jos ei kaupasta löydy 🙂

  7. Pauliina sanoo:

    Oletko tai onko kukaan testannut tätä ohjetta gluteenittomana? Ja jos näin, niin mitä gluteenittomia jauhoja käytit?

  8. Hanna sanoo:

    hei! maistuuko kahvi tässä? jos maistuu, mikä muu neste sopisi? tulisi lapsen kakuksi, joten pelkään liian tummaa/kahvin makua.😊

    1. Kahvi ei maistu lopullisessa kakussa. Halutessasi voit laittaa esim 4 dl maitoa 3 sijaan ja jättää kahvin pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *