Unelmien Kääretorttu
Kaupallinen yhteistyö Meira
Kääretorttu on upea juhlapöydän leivonnainen (sekä arjen nopea makea kahveille) ja mielestäni hiukan unohdettu herkku. Sen lisäksi, että se on nopea ja helppo tehdä, sitä on helppo täyttää, leikata, koristella ja tarjoilla esimerkiksi kevään juhlissa.
Täytin kääretorttuni raparperihillolla ja valmiilla vaniljakreemillä. Oi nam miten ihanaa tästä tulikaan! Kääretorttu on mielestäni ihan mahtava leivottava siitäkin syystä, että sitä on helppo täyttää oman maun mukaan. Voit laittaa kermaa, rahkaa, hilloa, kreemiä tai vaikka jäätelöä sen sisään. Voit tehdä kaiken pitkän kaavan mukaan ja valmistaa alusta asti itse tai käyttää valmiina.
Kääretortun onnistumiseen vaikuttaa kääretorttupohjan kuohkeus. Kääretorttutaikinan leivonnassa kannattaa palauttaa mieleen perinteisen sokerikakkupohjan säännön ja vinkit. Kananmunien ja sokerin pitkä vatkaus sekä jauhojen varovainen kääntely. Kääretorttu on uunissa vain 8-10 minuuttia. Se jäähtyy nopeasti minkä jälkeen se tulee heti täyttää ja rullata. Varmistathan, että täytteet ovat sinulla valmiina ajoissa.
Laitan kääretorttutaikinaani aina teelusikallisen Meiran leivinjauhetta ja ripauksen vaniljasokeria. Voit maustaa kääretorttutaikinaa myös Meiran muilla mausteilla kuten kanelilla tai kardemummalla. Kokeile maustaa taikinaa myös sitruunankuorella.
Unelmien Kääretorttu
Torttupohja
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl Meira vaniljasokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 tl Meira leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
- Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Nosta pelti uunista ja anna kääretortun jäähtyä hetki.
- Kippaa sen jälkeen torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä.
Vinkki! Voit pyyhkiä märällä puhtaalla pyyhkeellä leivinpaperoidun tortun pintaa ennen paperin poistamista, jolloin paperi lähtee helpommin irti.
Täytteet
- 2 dl raparperihilloa (ohje täällä)
- 3 dl vaniljakreemiä tai vaniljarahkaa (tee itse tai käytä kaupan valmista kreemiä)
- Levitä kääretorttupohjalle raparperihillo ja hillon päälle vaniljakreemi. Aloita täytteen levittäminen hieman alempaa kääretortun yläkulmasta, jotta täyte ei pursua ja saat tortun käärittyä helpommin rullalle.
- Kääri torttu napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunnasta leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä sauma rullan alle. Nosta kääretorttu hetkeksi jääkaappiin.
Koristeet
- 2 rkl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl Meira vaniljasokeria
- 1 dl mansikoita
- 2-3 rkl raparperihilloa
- syötäviä kukkia (orvokki tai lemmikki)
- Nosta kääretorttu tarjoilulautaselle ja leikkaa leipäveitsillä päät kauniiksi.
- Sihtaa päälle tomusokeria.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla.
- Laita kerma pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursottele aaltoina kääretortun päälle.
- Koristele mansikoilla, hillonokareilla ja syötävillä kukilla.
Ihanaa uutta viikkoa ja juhlien suunnittelua!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Helpot Aamupalasämpylät
Ihana Äitienpäiväkakku
Täydellinen Päivä ja Täydelliset Macaron-leivokset
Mustaherukka-Suklaatryffelit