Juustopiiraat & Pikkelöity Mansikka
No nyt startataan kevään- ja kesän juhlien herkullisten ohjeiden jako! Aloitetaan suolaisella ja tämä on muuten sellainen ohje, jolla olen valmistanut tänä keväänä tarjoiluja jo pariin juhliin. Ohjetta on kyselty välittömästi, koska juustopiiraat vaan ovat niin NAM. Ihmetystä ja mielenkiintoa on herättänyt tuo täydellisesti suolaiseen piirakkaan sopiva pikkelöity mansikka.
Pienet juustopiiraat ja pikkelöity mansikka on aivan ihana juhlapöydän herkku. Tarjoilisin pieniä piirakoita alkumaljojen kanssa tai noutopöydästä. Helpottaa kun piirakoita ei tarvitse leikata erikseen. Pientä näpertelyä piiraat vaativat leivontavaiheessa, mutta helpotin itse urakkaa käyttämällä valmista pakastetaikinaa. Oikeastaan piirakkapohjien muotoilu sujui toisella kerralla jo melko rattoisasti.
Pikkelöityä mansikkaa kannattaa tehdä iso satsi jääkaappiin. Se kestää siellä puhtaassa suljetussa purkissa viikkoja. Pikkelöytyä mansikkaa voi nostella myös salaatin päälle ja tarjoilla lisukkeena grilliruoan kanssa. Sun täytyy kokeilla!
Juustopiiraat & Pikkelöity Mansikka
noin 24-30 kpl
Ohje
- 1 valmis suolainen piirakkapohja (Myllyn Paras 400 g)
- 100 g cheddar juustoa (tai muu vahva juusto)
- 1 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 0,5 dl maitoa
- 1 tl mustapippuria
- Sulata piirakkapohja ja kaulitse se ohuemmaksi levyksi. Leikkaa pohjasta noin 30 pientä palaa ja painele ne minimuffinivuokiin tai -pellille.
- Raasta juusto ja jaa piirakkapohjille.
- Sekoita kulhossa kananmuna, kerma, maito ja mustapippuri. Kaada kermaseos piirakkapohjille juuston päälle.
- Paista piirakoita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-18 minuuttia tai kunnes piirakat ovat saaneet kauniin värin. Voit paistaa kauniin värin pintaan myös laittamalla grillivastuksen päälle pariksi minuutiksi paiston lopussa.
- Tarjoile vielä lämpimät piirakat pikkelöityjen mansikoiden kanssa.
Vinkki! Voit tehdä piiraat valmiiksi hyvissä ajoin ja koristella juhlapäivänä!
Vinkki! Voit tehdä ohjeella myös yhden ison piirakka 24 cm vuokaan. Tuplaa silloin täytteen ainekset.
Pikkelöidyt mansikat
- 200 g mansikoita
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 0,5 dl vettä
- 1,5 rkl sokeria
- 0,5 rkl suolaa
- mustapippuria
- 1-2 timjamin oksaa
- Huuhtele mansikat, leikkaa kannat pois ja pilko pieniksi kuutioiksi.
- Mittaa kaikki muut (ei timjami) aineet pieneen kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä hetken.
- Laita mansikat puhtaaseen lasipurkkiin, kaada etikkaliemi mansikoiden päälle. Lisää timjami.
- Sulje purkki kunnolla ja nosta jääkaappiin. Mansikat ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Pikkelöidyt mansikat ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten voit hyvin tehdä ne jo edellisenä iltana (tai edellisellä viikolla) jääkaappiin odottamaan. Valmista etukäteen myös juustopiiraat, niin itse juhlapäivään jää vain koristelu. Juustopiiraat voi lämmittää ennen vieraiden tuloa uudestaan.
Ohje suunniteltu alun perin yhteistyössä Oda Suomi kanssa.*
Ihanaa loppuviikkoa!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Behind the Scenes: Kirjan teema ja kurkistus kulisseihin
Ihana Tukholma – Herkkuvinkit matkalle
Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog
Luumugalette