|

Sima Spritz

Sima Spritz

Kaupallinen yhteistyö Dansukker/Suomen Sokeri

Mulla on hyviä uutisia teille. Tänä vuonna siman voi tehdä vaikka samana päivänä kuin sen haluaa nauttia! Sima Spritz on niin ihanaa etten tiedä miten päin olisin. Siitä maistaa selvästi perinteisen siman aromit ja se on jotenkin juhlallisempi näin.

Sima Spritz valmistetaan keittämällä simasiirappi Dansukkerin Fariinisokerista, vedestä ja sitruunasta. Aivan samat raaka-aineet kun perinteisessä simassa hiivaa lukuunottamatta. Hiilihapot tähän sima mocktailiin saadaan alkoholittomasta kuohuviinistä ja kivennäisvedestä. Voit tehdä myös cocktailversion valitsemalla suosikkikuohuvasi spritzin raaka-aineeksi.

Sima Spritz

Huomenna on muuten ensimmäinen Suomen Sokerin sponsoroima MEET & GREET -tapaaminen Studiollani Kumpulassa. En malta odottaa! Jännittääkin jo hiukan. Tapaamisen teema on vappu ja tarjoilen ihanille vierailleni sima pritzejä! Olen suunnitellut meille pientä kakku workshopia ja nautimme mukavasta iltapäivästä. Mistä on kyse? Halusin tavata teitä ja kutsuin muutaman vieraakseni studiolleni. Syksyllä on tarkoitus järjestää seuraava tapaaminen. Lue lisää täältä.

Sima Spritz

Sima Spritz

Ohje

  • 4 cl simasiirappia (ohje alla)
  • 1 dl (alkoholitonta) kuohuviiniä
  • 0,5 dl kivennäisvettä
  • syötävä kukka (orvokki)
  1. Mittaa lasiin simasiirappi.
  2. Kaada päälle kuohuviini ja kivennäisvesi.
  3. Sekoita hieman lusikalla ja koristele syötävällä kukalla.

Vinkki! Halutessasi voit laittaa lasiin myös jäitä.

Simasiirappi

noin 3 dl valmista siirappia

  1. Mittaa vesi ja fariinisokeri kattilaan. Raasta sitruunan kuori sekaan ja purista mehu.
  2. Kiehauta ainekset niin että sokeri sulaa.
  3. Keitä siirappia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi.
  4. Jäähdytä siirappi, siivilöi ja pullota puhtaaseen pulloon tai kannuun.

SÄILYVYYS: Simasiirappi säilyy hyvänä useita viikkoja jääkaapissa.

Sima Spritz

Siman tekee Dansukkerin Fariinisokeri. Tiesithän, että nykyään fariinisokeria löytyy myös luomuna? Siinä on hieman miedompi maku, mutta se sopii loistavasti myös tähän ja muihin simaresepteihin.

Sima Spritz

Katso myös menneiden vuosien sima-ohjeet:

PUOLUKKASIMA

MANGOSIMA

VADELMASIMA


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *