Paistettu Kiwi-Jogurttipiirakka
Tästä piirakasta tuli yksi mun suosikki. Niin yksinkertainen, niin helppo ja myös helposti muunneltavissa. Paistettu Kiwi-Jogurttipiirakka muistuttaa paistettua juustokakkua. Se on kuitenkin ohuempi ja siksi raikkaampi. Se kannattaa herkutella kirpeän lisukkeen kanssa, kuten juuri nyt sesongissa olevien kiivimarjojen kanssa. Kaikki muut marjat sopivat tämän piirakan päälle myös loistavasti.
Itse piirakka ei ole kovin makea ja siksi valuttaisin valmiin palan päälle hunajaa tai siirappia. Mmmmmm joko tuntuu siltä, että tätä on pakko saada? Rapea pohja, täyteläinen sisus ja sopivasti kirpeät lisukkeet?
Ohje on alun perin suunniteltu yhteistyössä NERGI kiivimajojen kanssa. Ihastuitte tähän Instagramissa niin kovasti, että päätin näpytellä ohjeen myös blogin puolelle talteen. Kiivimarjoja löytyy nyt markettien marja-altaista.
Niin söpöjä nämä kiivimarjat vai mitä?
Voit tehdä piirakan myös umpinaiseen vuokaan, jos sinulla ei ole irtopohjallista piirakkavuokaa.
Paistettu Kiwi-Jogurttipiirakka
Pohja
- 200 g digestivekeksejä
- 60 g sulaa voita
- Murskaa keksit ja yhdistä sulan voin kanssa.
- Taputtele seos irtopohjavuokaan (tai umpinaiseen vuokaan).
- Esipaista keksipohjaa 10 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.
Täyte
- 3 dl maustamatonta luonnonjogurttia
- 3 kananmunaa
- 1 tl vaniljapastea (tai vaniljasokeria)
- 1 dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
Koristeet
- kiivimarjoja (tai muita marjoja esim. vadelma)
- vaaleaa siirappia tai hunajaa
- Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa vielä 30 minuuttia uunin alatasolla 200 asteessa.
- Jäähdytä piirakka ja koristele kiivimarjoilla. Tarjoile piirakka siirapin tai hunajan kanssa.
Ihanaa viikkoa!
/Anni
Lisää brunssiherkkuja löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Lukijapostaus: Upeita Juhlakakkuja
Joulun Tunnelmia
Sitruuna-Vadelmakakku (Ve)
Keittiöunelmia