Ihana Mustikkakakku
Iiiik tästä tuli niin ihana. Niin ihana mustikkakakku! Olen hurahtanut selvästi tänä kesänä tähän koristelutyyliin. Keksin vaikka kuinka monta marjaa ja yrttiä, joilla toistaa samaa kaavaa. Lopputulos on aina yhtä söpö ja herkullinen.
Tätä ihanaa mustikkakakkua tarjoiltiin Onnin 2-vuotisjuhlissa viime viikonloppuna. Pidimme juhlat hieman myöhässä lomien jälkeen. Kakkupohjasta tuli pumpulin pehmeää ja itse keitetystä mustikkahillosta taivaallista. Näihin kahteen yhdistin vispikerman ja vaniljarahkan. Nam, joskus tai itse asiassa aika usein, yksikertainen on parasta.
Leivoin kakkupohjan Finaxin Patisserie -jauhoista. Liekö siinä salaisuus unelman kuohkeaan ja pumpuliseen kakkupohjaan? Pidemmittä höpötyksittä, tässä teille ohje! Katso myös video Instagramista.
Ihana Mustikkakakku
Ohje noin 12 hlö
4 munan sokerikakkupohja, ohje täällä.
- Leivo kakkupohja hyvissä ajoin ja leikkaa kolmeen kerrokseen.
Kostutus
- 1 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita keskenään.
Täyte
- 2 dl mustikkahilloa (ohje täällä)
- 2 dl vispikermaa
- 200 g vaniljarahkaa
- kourallinen metsämustikoita
- Keitä mustikkahillo itse ja jäähdytä. Voit myös käyttää valmista hilloa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sekoita.
- Nosta alimmainen kakkupohja vuokaan, jossa paistoit sen.
- Kostuta pohja ja voitele mustikkahillolla, lisää mustikoita päälle ja puolet rahkakermasta.
- Nosta päälle toinen kakkukerros ja toista sama.
- Nosta päällimmäinen kakkupohja kakun päälle ja peittele kakku kelmulla.
- Laita kakku maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
Kuorrutus
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- pensasmustikoita
- rosmariinin oksia
- Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle.
- Vispaa kerma napakaksi ja levitä rennosti kakun pintaan palettiveitsellä tai lastalla.
- Asettele mustikat kakun päälle ja reunoille aina kaksi vierekkäin. Viimeistele rosmariinin oksilla.
- Ihania kakkuhetkiä!
GLUTEENITON: Onnistuu myös gluteenittomasti vaihtamalla kakkupohjan jauhot gluteenittomiin tai perunajauhoihin.
Meneekö ihana mustikkakakku kokeiluun teillä?
Herkullista viikon jatkoa!
/Anni
Lisää mustikkareseptejä löydät täältä.
Onnistuuko tehdä pakaste mustikoita? Haluaisin tehdä tämän poikani synttäri kakuksi, mutta hänen synttärit on vasta marraskuussa.
Kyllä voi 🙂 Tekisin hillon pakastemustikoista ja laittaisin koristeluun pensasmustikoita, joita löytyy kaupasta ympäri vuoden.
Minkäkokoiseen vuokaan teit tämän? 😊
Halkaisijaltaan 20 cm vuokaan 🙂
Kuinka korkeaan vuokaan teit? Olisi tarkoitus tehdä tämä tytön 1-vuotissynttäreille ☺️
Mulla on noin 10 cm korkeat vuoat ja tämä on tehty jalkaisijaltaan 20 cm vuokaan 🙂
Hei!
Mistä saan patisserie-jauhoja?
Tai millä korvaisin, jos en löydä patisserie-jauhoja, jotta saan kakkupohjasta pumpulin pehmeän?
Moi, tässä ohjeessa on käytetty ihan tavallisesta kaupasta löytyviä erikoisvenhäjauhoja 🙂
Ok, kiitos vastauksesta😊
Hei! Kysyisin vielä, et käytitkö kakun väliin mustikkahillon päälle tuoreita metsämustikoita? Mietin, että tällä hetkellä vain pakastemustikoita itsellä… Mitenhän käyttäytyy siellä välissä, vettyyköhän liikaa kun sulavat sinne täytteen väliin?
En osaa tarkkaan sanoa. Ehkä jätät kosttutusta vähemmälle jos laitat niitä tai sitten laitat vaan hilloa. Hyvää niinkin 🙂
👍