|

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

Kaupallinen yhteistyö Danerolles

Tämä on niin ihanaa, että on vaikeaa löytää oikeita sanoja. Pääsiäisen herkullisin piirakka croissant-faneille! Sitruuna ja marenki ne yhteen sopii, vai mitä? Mutta kun mukaan yhdistää vielä croissantit ja vaniljakreemin, niin wauuuuu mikä ihana piirakka ihastuttaa jälkiruokapöytää!

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

Sitruuna-marenki-croissanpiirakka, tämä on taivaallista ja myös helppo leipoa. Ehkä vakuutut, jos katsot Instagramin puolelta videon piirakan teosta. Keitin vaniljakreemin piirakan väliin itse, mutta voit oikaista ja käyttää myös valmista. Lemon curdin kanssa ihan sama juttu, valmis tai itse tehty – kumpikin käy. Ja yhtä hyvää tulee.

Sitruuna-marenkipiirakka ja vanukasmainen vaniljakreemi ovat molemmat omia suuria suosikkejani (sitruunan lisäksi). Tässä piirakassa yhdistyy nuo kaikki. Mieletöntä ilotulitusta makuhermoille. Harmittaa melkein, etten saa kuvien välityksellä kerrottua teille tämän piirakan todellisesta herkullisuudesta. Tätä pitää maistaa itse!

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

Piirakan pohjana on Danerollesin tuoretaikinasta paistettujen croissanttien pohjat, pohjien päälle levitin lemon curdilla maustettua vaniljakreemiä, sen jälkeen croissanttien kannet nostetaan päälle ja koko komeus viimeistellään silkkisellä italialaisella marengilla, joka tohotetaan paahteisen rapeaksi. Valuuko kuola jo suupielistä?

DANEROLLES

Danerolles on tarjonnut Ranskassa valmistettavaa tuoretta valmistaikinaa kuluttajille jo vuodesta 1974. Taikinat löytyvät hyvinvarusteltujen päivittäistavarakauppojen kylmähyllyistä. Taikinoita on saatavilla kolmea erilaista: Croissants Classic, Crispy Cinnamon Swirl ja Mini Pizza. Valikoima vaihtelee kaupoittain, Croissant Classic on näistä suosituin, joten se löytyy useimmin kaikkien kauppojen hyllyistä. Kannattaa esittää toive kauppiaalle, jos tuotetta ei löydy omasta lähikaupastasi.

Danerollesin Croissant-tuoretaikinasta tulee kuusi pientä croissanttia – tähän piirakkaan käytin kaksi purkkia. Kylmässä säilytettävä taikina on heti käyttövalmista ja se on valmiiksi jaettu kolmion muotoisiin suikaleihin, jotka pyörittelet hetkessä croissanteiksi. Suosittelen voitelemaan croissantit kananmunalla ennen paistoa, jotta saat niihin kauniin kullanruskean (ja rapean) pinnan.

Olen saanut kunnian suunnitella yhteistyössä Danerollesin kanssa lukuisia versioita tästä mahtavasta moneen soveltuvasta tuoretaikinasta. Joka kerta yllätyn kuinka monipuolista valmis taikina voi olla. Tällä kertaa voin kyllä sanoa onnistuneeni yli odotusten. Tämä piirakka on niin herkullista!

Katso muut minun Danerolles -reseptit täältä.

Sitruuna-Marenkipiirakka

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

noin 10 hlö

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Avaa croissant-tölkki ohjeiden mukaan.
  2. Ota taikina leivonta-alustalle ja leikkaa osiin taikinaraapalla. Pyöritä taikinakolmiot croissanteiksi.
  3. Nosta croissantit leivinpaperin päälle pellille ja voitele vispatulla kananmunalla.
  4. Paista croissantteja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes väri on kauniin kullanruskea.
  5. Jäähdytä croissantit ja halkaise ne.

Vaniljakreemi (valmista hyvissä ajoin)

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vaniljatangon siemeniä tai rouhittua vaniljatankoa
  • 2 rkl perunajauhoja

Lisäksi

  • 2-3 rkl lemon curdia
  1. Mittaa kerma ja keltuaiset pieneen kattilaan ja vispaa sekaisin.
  2. Lisää vanilja ja sokerit, sekoita.
  3. Ala kuumentamaan seosta liedellä koko ajan sekoitellen.
  4. Vispaa perunajauho sekaan koko ajan vispaten.
  5. Seos kiehahtaa ja pulpahtaa paksuksi nopeasti. Nosta kattila heti liedeltä.
  6. Siirrä kreemi kulhoon ja laita jääkaappiin kylmenemään pariksi tunniksi tai valmista kreemi edellisenä päivänä.
  7. Kääntele lemon curd sekaan ennen täyttöä.

Vinkki! Voit käyttää myös valmista kreemiä tai vaniljakreemijauheesta tehtävää kreemiä.

Italialainen marenki

  • 2 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
  3. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.

Piirakan kokoaminen

  1. Asettele croissanttien pohjat neliön malliseen vuokaan (noin 20 x 30 cm).
  2. Levitä vanilja-sitruunakreemi pohjan päälle.
  3. Asettele croissanttien kannet kreemin päälle.
  4. Levitä marenki piirakan päälle ja viimeistele marengin pinta tohottimella.
  5. Tarjoile ihanuus ja nauti!
Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka
Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka
Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

Tässä piirakassa rapeus, täyteläisyys ja makujen pehmeys vievät kielen mennessään välittömästi.

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

Jos Danerollesin ohjeet kiinnostavat enemmänkin, tutustu kaikkiin herkullisiin ohjeisiin tästä linkistä.

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka
Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

Herkullista pääsiäisen odotusta! Jos kokeilet ohjeitani muistathan #anninuunissa @anninuunissa

/Anni


Kaikki pääsiäisreseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Miia sanoo:

    Onnistuuko piirakan teko ilman tohotinta? 🤔

    1. Onnistuu, voit käyttää valmiin piirakan myös uunissa grillivastuksen alla, jos haluat rapeutta marenkiin. Pari min riittää tai kunnes väriä on tullut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *