Raikas Veriappelsiinisalaatti
Jep niiden sesonki on taas täällä. VERIAPPELSIINIT ihaninta!
Tämä ohje: raikas veriappelsiinisalaatti eli insalata di finocchi e arance rosse on pelkkää ihanuutta. Se hoitaa mieltä ja kehoa. Täydellistä ruokaa juuri uuden vuoden aloitukseen. Toimii lisukkeena tai vaikka kevyenä lounaana.
Veriappelsiinisalaatti muistuttaa minua myös Italiasta. Alkuperäisen ohjeen bongasin vuosi sitten raamatustani, paksusta Italia-kirjasta, jota ahmin aina ikävissäni. Onneksi seuraava Italian-matka on jo varattu. Sitä odotellessa hoidan ikävää ruoalla. Ihanalla ruoalla, joka muistuttaa minua lempipaikastani, jonne kaipaan aina vaan.
Tässä salaatissa on neljä ulottuvuutta: raikas sesongissa oleva veriappelsiini, rapea fenkoli, taivaallinen vinaigrette ja paahteinen pistaasi. NAM. Ylistyssanoille ei tule loppua. Kokkaa ja ihastu.
Raikas Veriappelsiinisalaatti
Ohje 2 hlö
- 3 veriappelsiinia
- 2 pientä fenkolia
- loraus kastiketta (ohje alla)
- kourallinen pistaasirouhetta
Kastike
- 6 rkl oliiviöljyä
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1-2 rkl sokeria
- ripaus suolaa sekä mustapippuria
- 1/4 tl sinappijauhetta
- Kuori veriappelsiinit veitsellä ja leikkaa viipaleiksi.
- Pese ja leikkaa fenkoli suikaleiksi ja lisää veriappelsiinien kanssa syvään kulhoon.
- Lisää hieman kastiketta, pistaasirouhetta ja sekoita.
- Nostele salaatti lautasille, lisää halutessasi kastiketta sekä pistaasirouhetta. Nauti!
LISÄÄ VERIAPPELSIINISTA
- Veriappelsiinitorttu marengilla
- Veriappelsiinipavlova
- Veriappelsiinismoothie
- Hedelmäsalaatti
- Veriappelsiinivispipuuro
- Kandeeratut Appelsiinit
Ihanaa alkanutta vuotta 2023!
/Anni
Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Kiitos reseptistä, pakko oli heti tehdä. Ei ollut Pinjan siemeniä niin lisäsin saksanpähkinöitä. Oli hyvää.
Pistaasit, pinjansiemenet ja kaikki muutkin pähkinät sopivat hyvin! Ihana kun inspiroiduit! <3