Smash Cake – Kakku 1-vuotiaalle (10 kk +)
Näitte jo Instagramin puolella Onnin onnea, kun hän sai painaa sormensa kermakakkuun, nuolla käsiään, tuhota ja touhuta ikioman synttärikakkunsa kanssa. Smash Cake – Kakku 1-vuotiaalle, tästä postauksesta löydät kaiken mitä sinun tulee tietää pienokaisen ensimmäisestä syntymäpäiväkakusta!
Mikä ihmeen Smash Cake?
Yhdysvalloista Suomeen rantautunut ”Smash the Cake session” on yksi tapa tarjota 1-vuotiaalle hänen ensimmäinen kakkunsa. Idea on, että pieni sankari saa koskea, maistella, syödä ja ”tuhota” ensimmäisen oikean kakkunsa omin käsin. Jotkut vauvat haukkaavat kakkua suoraan kakusta ja joillain kestää hetken tajuta, että kakku on syötävää. Reaktiot ovat hauskoja ja siksi Smash Cake sessio usein kuvataan.
Meillä otettiin Onnin 1-vuotiskuvat kakkusession yhteydessä. Niin hauskaa ja mikä elämys pienelle! Smash Cake on tavallista kakkua pienempi ja simppelisti kuorrutettu kakku. Sellainen joka on helppo syödä käsin.
Leivoin Onnin Smash Caken itse alusta loppuun. Ensin yritin löytää hyvää ohjetta, kyselinkin sellaista äitiryhmissä, kunnes tajusin monen antavan pienille ensimmäistä kertaa ihan oikeaa sokerikakkua. Se itse asiassa kuuluu (joissain tapauksissa) tähän juttuun myös, pienen ilme, kun hän ensimmäistä kertaa maistaa oikeaa sokerikakkua.
Me halusimme kuitenkin vielä pitää kotona Onnin osalta sokeritonta linjaa ja päätin kokeilla sokerikakkupohjan leipomista ilman valkoista sokeria. Kappas se onnistui täydellisesti! Löydät ohjeen sokerittomaan hedelmäsoseilla makeutettuun kakkupohjaan tästä. Tätä samaa kakkua tarjoillaan myös Onnin pienissä syntymäpäiväjuhlissa, jotka järjestämme perheen ja lähimpien ystävien kesken.
Smash Cake – Kakku 1-vuotiaalle
Kakkupohjan ohje löytyy tästä
Täyte ja kuorrute
- 2 dl kauravispiä (voit käyttää myös tavallista kermaa)
- 2 rkl mangojauhetta (tai muu sokeriton marja/hedelmäjauhe, jonka voit halutessasi myös jättää pois)
- ripaus vaniljapulveria tai vaniljatangon siemeniä
- 200 g kotimaisia mansikoita
Koristeet
- kynttilä (tai muu koriste)
Kakun kokoaminen
- Paista kakku ohjeen mukaan hyvissä ajoin, että se ehtii jäähtyä.
- Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
- Vatkaa kauravispi kuohkeaksi ja kääntele marja/hedelmäjauhe sekä vanilja sekaan.
- Viipaloi mansikat.
- Nosta pohjapala tarjoiluastialle, kostuta pohja halutessasi maidolla ja asettele mansikkaviipaleita pohjan päälle. Lisää 1/3 kermasta välin.
- Toista edellinen vaihe ja nosta päällimmäinen pala kakun päälle. Levitä loput kermat kauttaaltaan kakun päälle palettiveitsellä.
- Paina kakun päälle koriste, kynttilä tai koristele kakku mansikoilla oman makusi mukaan!
Vinkki! Voit käyttää myös tavallista kermaa, käytin kaurakermaa, koska se kestää kuumaa ilmaa paremmin ja ei lässähdä. Jot et halua laittaa marjoja kakun väliin voi ne jättää pois. Kakku maistuu pienelle sellaisenaankin kerman kanssa.
Onnin Kuvasarja
Tämä oli niin hauska kokemus! Onnille ja vanhemmille. Suosittelen lämpimästi.
Mukavia sessioita!
/Anni
Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Voi pienen sankarin onnea ja ihmetystä! Ihania kuvia! 😍
Onnea sankarille ❣️
Kiitos <3
Miten ihania kuvia!! 😍
Kiitos, näistä tuli kyllä niin ihania!
Hei! Hauskalta näyttää, täytyykin miettiä jos kuopuksen kanssa kokeilisi. 🤭 mitä kauravispiä käytit, kun esim. siinä fazerin kauravispissä on lisättyä sokeria? Saako joltain merkiltä kokonaan ilman sokeria? 🙂
Käytin Kaslinkin kauravispiä ja myös siinä näyttää olevan sokeria, mutta annoin tällä kertaa olla – kyse on niin pienestä määrästä, jotta siitä olisi turha etsiä mitään ravitsemuksellsita merkitystä.
Hei, luuletko, että taikinasta voisi tehdä pieniä muffineja kakun sijaan? Saisi sankarille oman pikkukakun syötäväksi. 🙂
Varmasti onnistuu muffineinakin. Huomasithan, että minulta löytyy useampi muffini-ohje sokerittomana valmiiksi. Ovat valmiiksi maukkaampia, kun tämä on kuitenkin kakkupohja ja tarkoituksena on tuoda makua myös täytteellä ja marjoilla 🙂
https://www.anninuunissa.fi/category/perhe/vauvanruoka/
Kiitos reseptistä! 🙂 ajattelin tehdä tämän 1v-synttäreille ja tein eilen kokeiluversion. Siitä tuli kuitenkin suht kompakti ja hieman kuiva. Osaisitko neuvoa, mitä tehdä?
Uuneissa on aina eroja tehoiltaan siksi paistoaajat ovat viitteelliset. Kakku kuvahtaa helposti, jos sitä paistaa liikaa. Olisikohan tämä syynä?