Raparperi-valkosuklaakakku
Resepti on alun perin suunniteltu Unelmien Talo & Koti -lehteen
Tämä kakku Raparperi-Valkosuklaakakku on kuin unelma. Suunnittelin sen alkukesän juhliin ja resepti julkaistiin leivontapalstallani Unelmien Talo & Koti -lehdessä. Te sekositte tästä vähintään yhtä paljon kuin minäkin, siksi siis muistutan kakusta myös täällä blogin puolella vielä heinäkuussa. Raparperia löytyy yhä, mutta se alkaa olla hiukan puista. Tällä hetkellä korvaisin osan raparperista mansikalla. Tähän kakkuun voit toki käyttää myös pakastettua raparperia.
Kakun idea tuli minulle suussa sulavasta raparperikeikauksesta. Ihana karamellisoitunut pinta syntyy raparperista ja valkosuklaasta tämän kakun kakkupohjaan. Makuelämystä hivelee kuohkea valkosuklaakreemi. Kakkupohja on ihanan mehevää, raparperi kirpeää, kreemi makeaa, valkosuklaasta tehdyt koristeet rapsakoita, kaikki on siis kohdillaan. Tämä on ehdottomasti yksi herkullisimmista kakuista mitä olen tehnyt!
Raparperi-valkosuklaakakku
noin 8 hlö
Ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä
Ensin kannattaa valmistaa kakkuun tuleva raparperihilloke, jotta se ehtii jäähtyä. Jos hilloa jää yli, herkuttele se aamupuuron tai lettujen kanssa. Kreemin tekisin juuri ennen kuorrutusta, jotta se on mahdollisimman kuohkeaa.
GLUTEENITON: kakkupohjakin kannattaa paistaa ajoissa. Sen voit tehdä myös gluteenittomista jauhoista.
KUVAT: Johanna Myllymäki/A-lehdet
Seuraavaksi leivotaan jo mustikasta.
Aurinkoista heinäkuun jatkoa!
Lisää kakkureseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Hei, Ihanalata kuulostaa tämä kakku ja ajattelin tehdä lauantaille. Tänään keskiviikkona pitäisi tehdä pohja, meinaatko että säilyy hyvänä jääkaapissa vai kannattaako laittaa pakastimeen?
Kyllä uskon, että säilyy jääkaapissa hyvin 🙂
Voiko pohjan tehdä pari päivää etukäteen jääkaappiin odottamaan?
Kyllä voi 🙂
Pysyykö kräämi hyvänä, jos kakun syö vasta seuraavana päivänä?
Pysyy tietty 🙂
Moi! Miten estää voikakun uppoaminen keskeltä? Tein vähän aikaa sitten voikakkupohjan ja kakku lässähti keskeltä täysin, vaikka luulin sen olevan kypsä (kokeilin puutikulla). Oli uunissa täysin ohjeenmukaisesti n. tunnin, samankaltainen voikakkupohja-resepti. Haluaisin kovasti kokeilla reseptiä. Pelkään, että tämäkin kakku menee pilalle, kun olisi menossa syntymäpäiväjuhliin.
Miten siis estää ja ennakoida, ettei kakku lyssähdä/uppoa keskeltä?
Moikka Loviisa, jos kakku lässähtää keskeltä se on yleensä raaka. Kakkupohjien kanssa seurataan uunia ja paistoaika on sen mukaan – voisi sanoa, että ohjeissa paistoaika on aina viitteelinen, koska uunit ovat erilaisia ja niiden tehoissa on eroja. Juuri siksi testataan puutikulla – kannattaa kokeilla useammasta kohdasta. Harjoittelua vaan oman uunin kanssa ja tarpeeksi kun kakkupohjia paistaa niin oppii kyllä.