| | | | | |

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? Tuo on nykyään harvinaisempi näky meillä, koska soseutan kaikki tummuneet banaanit marjojen kanssa Onnille (tällä nimellä pieni herkkusuuni esiintyy täällä tästä lähtien). Banaani-marjasoseet herkutellaan puuron kanssa ja noita soseita löytyy pieninä pakastettuina kuutioina aina meidän pakastimesta.

Tämän viikon maanantaina nappasin kaksi ihanan tummaa banaania pöydältä ja päätin leipoa banaanileivän, joka oli ollut mielessäni jo pidempään. Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) päivän välipalahetkiin. Tämä herkku on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: mantelia, kauraa ja banaania! Jos haluaisit tehdä pähkinättömän version, voit korvata pähkinävoin öljyllä ja käyttää taikinassa vain kaurahiutaleita ja -jauhoja.

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeilepa soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia.

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Onni hyväksyi uuden sormiruokailtavan välipalan välittömästi. NAM! Tämä banaanileipä on ihanan pehmeää ja vauvan on helppo maiskutella sitä ilman hampaita tai tukehtumisvaaraa. Sokeriton banaanileipä maistui myös vanhemmille iltapäiväkahvin kanssa.

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Ohje

  • 2 isoa banaania
  • 1 tl vanilja-aromia tai -tahnaa
  • 2 rkl makeuttamatonta pähkinävoita
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus (luomu)ceylon kanelia
  • puolikas banaani koristeluun
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Soseuta banaanit ja lisää vanilja sekä pähkinävoi soseen sekaan, sekoita.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä banaanisoseen kanssa.
  4. Vuoraa puolen litran vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  5. Paina leivän päälle halkaistu banaani koristeeksi.
  6. Paista banaanileipää uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla.
  7. Nosta banaanileipä jäähtymään ja tarjoile vauvalle sellaisenaan tai aikuisille kinuskin kanssa.

HUOM! Jos sinulla on vain iso litran leipävuoka, tuplaa aineet ja paista leipää noin 45-50 minuuttia isossa vuoassa.

PÄHKINÄTÖN VERSIO: Korvaa pähkinävoi öljyllä ja käytä mantelijauhojen tilalla kaurajauhoja (tai muita mieleisiä jauhoja).

Vinkki! Keitä aikuisille kinuski banaanileivän kanssa herkuteltavaksi.

Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)
Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)
Sokeriton Banaanileipä (6 kk +)

Jos vauvan ruokailu kiinnostaa enemmänkin, niin käy osallistumassa Instagramin puolella ARVONTAAN, jossa voit voittaa suositun Samasta padasta -keittokirjan itsellesi! Osallistu täällä.

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. ELINA sanoo:

    Kiitos hyvästä reseptistä! Tein tätä ihan itselleni, kun vauva on vielä vähän liian pieni maistelemaan ja tykkään tosi paljon banaanileivästä, varsinkin tämmöisistä terveellisemmistä versioista 😊 tuplasin ohjeen ja korvasin kaurajauhot kauraleseillä, hyvin toimi niinkin. Täällä odotellaan jo sitä terveellisempää porkkanamuffinssi ohjetta 😉

    1. Jee ihanaa! Kiitos kommentistasi. Hei kun saan kuvat ja tekstit kuntoon, niin sinä ja muut odottelijat pääsette nauttimaan herkullisista porkkanamuffinsseista. Niistä tuli ihania! 🙂

  2. Emmi sanoo:

    Onnistuuko pähkinävoin korvata esim taateleilla? T. Pähkinäallergisen äiti

    1. Voit lisätä taatelia tai laittaa vähän öljyä taikinaan 🙂 Onnistuu varmasti myös vain jättämällä pois kokonaan. Pähkinävoi tuo tähän hiukan rasvaisuutta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *