| | | |

Laskiaisen Mutakakku (M)

Laskiaisen Mutakakku (M)

Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito

Rakastatko laskiaispullia mantelimassalla? No sitten tämä laskiaisen mutakakku on juuri sinulle tehty! Ja vaikka et rakastaisi mantelimassaa, ihastut silti tähän herkkuun. Nyt tuli leivottua nimittäin sellainen ihanuus pitkästä aikaa, että viimeisestä palasta joutui taistelemaan. Jälleen kerran voin todeta onnistuneeni, kun rakas mieheni pyytää että tehdään tätä uudestaan ja pian!

Laskiaisen mutakakku (M) maistuu tahmealta, makealta ja täyteläiseltä laskiaispullalta. Voit maistaa kardemumman, mantelin ja kerman jokaisella haukulla. Tällä kertaa laskiaispulla on mutakakun muodossa ja pakko myöntää itsekin, että yllätyin todella. Tämä on taivaallista.

Laskiaisen Mutakakku (M)

Näetkö tuon kakun keskuksen? Se on mutakakkumaisen pehmeää, jopa valuvaa. Päältä kakku on karamellisoitunut ja kauniit kermapursotukset viimeistelevät makuelämyksen rapeiden paahdettujen mantelilastujen kanssa. Tulipa mieleen vielä jälkikäteen, että sopisihan tähän myös sipaisu mansikkahilloa. Verrattuna aitoon laskiaispullaan laskiaisen mutakakun etuja ovat se, että leivot tämän herkun reilussa puolessa tunnissa ja muutat ohjeen helposti jauhoja vaihtamalla gluteenittomaksi. Minun versioni on myös maidoton.

Laskiaisen Mutakakku (M)

Fazer Aito

Saan ilokseni työskennellä tänäkin vuonna Fazer Aidon kanssa. Herkullisia maidottomia ohjeita on siis edelleen luvassa ja niitä onkin toivottu. Kasvipohjaiset tuotteet ovat jääneet pysyvästi meidän perheen keittiöön ja kasvattavat suosiotaan yleisesti suomalaisten juhla- ja herkkuhetkissä. Sen huomaa maidottomien reseptieni suosiosta ja myös siitä, että tämän ohjeen päätuotteen: Fazer Aito Kauravispi kysyntä kasvaa laskiaisen tienoilla, mikä näkyy myynnissä ja jopa tyhjinä hyllyinä.

Fazer Aidon kuohkea kauravispi on ollut luottotuotteeni siitä lähtien kun sitä ensimmäisen kerran kokeilin. Se vaahtoutuu nopeasti, eikä sitä voi vaahdottaa yli. Se on valmiiksi hiukan makeaa, erityisen kuohkeaa ja väriltään kauniin valkoista. Pursotusjäljestä tulee aina upea, eikä pursotukset valu lämpimälläkään kelillä. Jos et ole vielä löytänyt Fazer Aidon kauravispiä omasta lähikaupastasi, kannattaa esittää toive kauppiaalle. Asiakkaiden toivomia tuotteita lisätään usein valikoimiin. Pian Fazer Aito kauravispiä saa myös palmuöljyttömänä!

Fazer Aidon tuotteilla on helppo valmistaa kaikille maistuvia leivonnaisia ottaen huomioon erikoisruokavaliot: vegaanisuus, gluteenittomuus ja maidottomuus. En malta odottaa, että saan myöhemmin keväällä esitellä teille myös herkullisia uutuuksia. Miltä kuulostaa vaahdotettava kaurakinuskikastike ja kaurakaakaokastike? NAM!

Laskiaisen Mutakakku (M)

Laskiaisen Mutakakku (M)

Kakun idea on bongattu Ruotsista, jossa Semmelkladdkaka on ollut jo vuosia suosittua!

8-10 hlö

Ohje

  • 150 g maidotonta margariinia
  • 100 g mantelimassaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 (luomu)kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomat jauhot)
  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
  4. Revi mantelimassa kulhoon ja mittaa päälle sokerit sekä kardemumma.
  5. Aloita vatkaamaan sähkövatkaimella ja lisää yksi kananmuna kerrallaan sekaan. Vatkaa kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos on vaahtoutunut kunnolla.
  6. Lisää vehnäjauhot ja sula margariini käännellen taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia (kakun tulee tutista keskeltä hiukan kun otat sen pois uunista).
  8. Jätä kakku jäähtymään vuokaan ja laita sitten jääkaappiin.

Vinkki! Kakku on parasta seuraavana päivänä!

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Lisäksi

  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla.
  2. Laita kuohkea kauravispi pursotinpussiin ja pursota kakun päälle ruusukkeita tähtityllalla.
  3. Koristele mantelilastuilla.

Vinkki! Voit tarjoilla mutakakun myös tuoreilla mansikoilla ja/tai hillolla.

Laskiaisen Mutakakku (M)
Laskiaisen Mutakakku (M)
Laskiaisen Mutakakku (M)
Laskiaisen Mutakakku (M)
Laskiaisen Mutakakku (M)

Herkullista sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa!

/Anni


Kaikki laskiaispulla reseptini löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

14 Kommenttia

  1. Maiju sanoo:

    Nammm, tätä on pakko kokeilla!

  2. Alina sanoo:

    Så gott som samma recept som på de svenska baksidorna, t.ex semmelkladdkaka på Mitt köks webbsidor!

    1. Just det! Jag bodde i Sverige och smakade den här kakan i Stockholm några år sedan. Mums! Ny finns det recept på finska äntligen.

  3. Linda sanoo:

    Jos tämän haluaisi tehdä vegaanisena, millä korvaisit knanmunat vai jättäisitkö vain pois? Kuulostaa niin ihanalle että on kyllä pakko kokeilla!

    1. Hmmm tämä pitää melkein testata, että tulisi varmuus mikä toimii. Palaan asiaan.

  4. Päivi sanoo:

    Heippa! Jos tämän tekee sunnuntaina, ajatuksena että tarjoilee vasta maanantaina iltapäivällä (töissä työpaikan porukalle), niin voiko kermapursotukset tehdä jo ma aamuna? 😊

  5. Karoliina sanoo:

    Hei!

    Voiko mantelimassan korvata allergian takia jollain muulla?

    1. Heippa,

      mantelimassa on kakun koko idea ja siitä tulee mutakakkumainen koostumus ja maku. Sama kuin perinteisestä mutakakusta jättäisi kaakaon tai suklaan pois. Jos haluat kokeilla vaaleaa mutakakkua laskiaseksi pohdin josko valkosuklaalla voisi testata millainen tulee? 🙂

  6. Heiiijjj sanoo:

    Tätä täytyy kyllä kokeilla! 😋
    Onko oleellista käyttää tässä kakussa leivontamargariinia vai käykö myös voi? Vaikuttaako mitenkään koostumukseen?

    1. yhtä hyvin voi käyttää voita. Ohjeessa on annettu vain vinkit maidottomaan versioon 🙂

  7. iisaliisa sanoo:

    Aivan ihana kakku 🙂 Mullakin on sama ”ongelma” (liian hyviin tarjoiluihin tottunut mies, jota on nykyään hankala saada innostumaan oikein mistään makeista herkuista), mutta suureksi yllätykseksi yli puolikas kakku oli kadonnut jääkaapista kokonaan sillä välin kun olin itse töissä. Mantelimassa mutakakussa oli kyllä suorastaan nerokas keksintö. Tästä kakusta tulee meidän laskiaisperinne! (Toki myös UTK:ssa ollut juustokakku näytti niin herkulta, että sekin on nyt tallennettuna reseptikansiossa tulevia vuosia varten)

    Kiitos ihanasta blogista! Täällä on valtava määrä hyviä reseptejä. Harvoin tulee kommentoitua mutta käytän reseptejäsi ihan jatkuvasti.

    1. Ihan ensimmäisenä, kiitos kommentista, siitä tuli tosi hyvä mieli. 🙂

      Tämä oli kyllä jännä ohje. En uskonut itsekään ennen kuin maistoin, että voi olla näin hyvää ja muistuttaa täysin laskiaipullaa! Ja näköjään erittäin hyvin tepsii nirsoihin maistelijoihin 😀

      Ihanaa talvea ja kevään odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *