Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku (G)
Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku (G) on koristeltu hauskoilla halloween pipareilla ja se sopiikin siksi täydellisesti ensi viikon juhliin!
Rakastan kakkuja, jotka mehevöitetään juureksilla. Ihan ensimmäinen suosikkini näistä on totta kai porkkanakakku, mutta yllätyn joka kerta kun kokeilen lisätä uutta juuresta öljypohjaiseen mausteiseen taikinaani. Loppukesän kesäkurpitsakakku oli menestys, jos kokeilit sitä niin sinun täytyy testata myös tämä. Myös hedelmät sopivat hyvin kakkutaikinoiden mehevöitykseen. Jos et ole vielä testannut päärynäkakkua ja kirjastani löytyvää omenakakkua niin tee se heti. Kotimaiset omenat ja päärynät löytyvät tällä hetkellä kauppojen hedelmätiskeiltä.
Suklaa ja punajuuri ne yhteen sopii. Kyllä vain ja siksi tästä kakusta löytyy myös kaakaojauhetta. Rakastatko suklaata? Taikinaan voi halutessaan lisätä myös suklaahippuja, saat silloin vielä syvemmän suklaan maun tähän ihanuuteen. Punajuuri maistuu hennosti kakusta, mutta tuo sitäkin enemmän mehevyyttä kakkupohjaan öljyn kanssa. Jos vierastat öljyä, voit leipoa kakun myös voisulalla. Tämä kakkupohja, kuten muutkin ”kasviskakut” kannattaa leipoa etukäteen. Kakun maku syvenee ajan kanssa.
Tykkään lisätä näihin syyskakkuihin aina jo hitusen jouluisia mausteita. Tähän kakkuun laitoin ripauksen kanelia ja vaniljaa, mutta taikinaan sopisi myös esimerkiksi kardemumma ja neilikka. Mausta kakku mielikuvituksella ja oman makusi mukaan!
Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku (G)
Noin 8-10 hlö
Ohje
- 2 punajuurta (noin 300 g)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- ripaus suolaa
- 1,5 dl öljyä (käytin auringonkukka, muutkin käyvät)
- 2 kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- Vuoraa noin 30 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Soseuta esikeitetyt punajuuret tai raasta hienoksi raasteeksi raa’at punajuuret. (Kumpikin käy tähän kakkuun – itse tein soseen).
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet (ei sokeri).
- Yhdistä öljy ja sokeri toisessa kulhossa ja sekoita kananmunat sekaan.
- Lisää kuivat aineet muna-sokeriseokseen käännellen, kunnes taikina on tasaista. Älä sekoita liikaa!
- Lisää lopuksi punajuurisose tai -raaste ja kääntele sekaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.
- Jäähdytä kakku kunnolla ja valmista kuorrute.
GLUTEENITON: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Jos käyttämäsi seos sisältää nostatusaineita, älä lisää leivinjauhetta.
Kuorrute
- 100 g voita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 1 vaniljatangon siemenet (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 1 tl kanelia
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
- Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja jatka koko ajan vatkaamista.
- Lisää kylmä tuorejuusto lopuksi ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
- Jatka vatkaamista ainakin 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
- Lisää mausteet ihan vatkauksen lopussa.
- Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
Koristeet
- halloween pipareita (ohje täällä)
- Asettele piparit kakun päälle ja herkuttele!
Ihanaa viikonloppua!
/Anni
Lisää Halloween-herkkuja löydät täältä.
Mitenköhän tästä saisi pellin kokoisen peltipiirakan? Tuplaanko täytteen ja kuorrutuksen, vai mitä? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! 😊
Tuplaa tai triplaa. Minun vuoka oli 30 x 20 cm. Peltejäkin on vähän eri kokoisia. Varmasti menee tuplaamallakin. Voi tulla hieman matalampi, mutta varmasti herkullinen.
Kiitos!
Miksi otsikossa lukee G joka tarkoittaa gluteenitonta kun kakku kerta ei ole gluteeniton?
Luitko ohjetta ollenkaan? Siellä lopussa on ohjeet miten kakusta leivotaan gluteeniton. Annan vinkit leivontaan mielelläni kaikille: vehnällä leipoville ja gluteenittomille – myös usein maidottomille ja vegaaneille.
Luin kyllä :). Yleisesti ohjeissa ja resepteissä joissa on G eli gluteeniton-merkintä kuten tässä antaa lukijalle tiedon että tuote on gluteeniton. Esim ravintoloissa lukee menussa G ruokalajin kohdalla jos tuote on kokonaan gluteeniton. On hieman harhaanjohtavaa jos ohjeen alussa lukee G mutta se ei kuitenkaan ole sitä. Sitä siis tarkoitin että itse ohje ei ole gluteeniton, ei se tee ohjeesta gluteenitonta vaikka lopussa olisikin maininta siitä että saat ohjeen gluteenittomaksi kun vaihdat jauhot gluteenittomiin.