Omenakakku
Omenateema jatkuu edelleen. Tällä kertaa vuorossa melko perinteinen omenakakku rahkatäytteellä. Ystäväni on viimeisillään raskaana ja tänään hänelle pidetään vauvakutsut, johon lupasin leipoa kakun.
Aloitetaan valmistamalla kakkupohja.
Pohja:
- 100g voita
- 1 dl sokeria
-
1 muna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita leivinjauho ja vehnäjauhot keskenään ja lisää jauhoseos.
- Pohjusta leivinpaperilla irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Taikinasta tulee melko ohut kerros. Ota huomioon että täytettä on paljon, joten kakun täytyy olla korkea.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
Marinoidut omenat: (itse tein edellisenä päivänä)
- 6 omenaa
- 2 rkl tummaa siirappia
- sokeria maun mukaan
- 1 tl kanelia
- kourallinen pinjasiemeniä
- Kuori ja viipaloi omenat lohkoiksi. Sekoita kulhossa omenaviipaleet, kaneli, sokeri ja siirappi.
- Laita maustetut omenat uunivuokaan ja ripottele siemenet päälle.
- Paista uunissa noin. 20 min. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin yöksi.
Täyte:
- 500g maitorahkaa
- 1,5 dl luonnonjogurttia
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl perunajauhoja
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 1/4 dl sitruunanmehua
- 1,5 tl vaniljasokeria
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada taikinoituun vuokaan kahdessa erässä.
- Ensimmäisen erän jälkeen asettele marinoidut omenaviipaleet täytteen päälle.
- Kaada loput täytteet omenoiden päälle.
Koristelu:
- 3 omenaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl sokeria
- Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele viipaleet kauniisti täytteen päälle. Sirottele sokeria ja kanelia päälle.
- Paista kakkua uunissa noin 70 minuuttia. Kun otat kakun uunista anna sen jäähtyä kunnolla. Ota vasta sitten ulos vuoasta. Anna vetäytyä ja laita tarjolle.
Nyt lähden herkulliselta tuoksuvan kakun kanssa kutsuille!
Myös näillä sopii
Herkutella
Gluteeniton Pipari-Valkosuklaakakku
Helppo Suklaa-Vaniljajäätelökakku
Juustoinen Pataleipä
Pienen pienet Runebergintortut