| | |

Paahdetut Suolapähkinät

Paahdetut Suolapähkinät
Ihanaa tänään on luvassa pikkujouluhumua! Ja todella rankka työpäivä ennen sitä, mutta kun on perjantai ja jotain mitä odottaa, niin kaikki menee mukavasti aamusta alkaen. Ajattelin viikonlopun kunniaksi vinkata teille helpon suolaisen herkun: paahdetut suolapähkinät. Ja kyllä myös suolaiset joulutortut-ohje on tulossa tänne blogiin ensi viikolla. Vilautin vähän tulevaa Instagramissa ja olen saanut paljon kyselyitä tuosta ohjeesta. Lupaan tulossa on!

Rakastan pähkinöitä leivonnaisissa, salaateissa, kastikkeissa ja ihan sellaisenaan. Meillä pähkinöitä syödään päivittäin. Pähkinöiden herkuttelu ei aina pysy suositeltavan pienen kourallisen rajoissa, mutta näin pikkujoulukaudella tai jouluna ei tarvitsekaan.

Minun tulee harvemmin ostettua valmiiksi suolattuja ja muuten maustettuja pähkinöitä. Luonnollisista pähkinöistä saa kotikonstein maistuvampia, kun maustaa pähkinät itse ja paahtaa ne uunissa. Nämä ovat terveellisempiäkin kun suolan määrää voi itse säädellä.

Näitä kotona paahdettuja suolapähkinöitä voisin syödä loputtomasti. On ihmeellistä mitä öljy, mausteet ja 10 minuutin paahto tekevät. Pähkinöistä tulee rapeita, aromikkaita ja hienostuneita! Paahdetut suolapähkinät sopivat loistavasti pikkujoulutarjoiltavaksi glögin kanssa. Eli tässä olkaa hyvät ihanan helppo herkkuvinkki pikkujouluihin ♥


Paahdetut Suolapähkinät

Ohje

  • noin 200 g pähkinöitä (saksanpähkinöitä, cashew pähkinöitä, manteleita, hasselpähkinöitä)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • 0,25 tl valkopippuria
  • 0,25 tl paprikajauhetta
  1. Laita pähkinät kulhoon, lisää päälle öljy ja sekoita.
  2. Lisää seuraavaksi mausteet ja sekoita kunnolla.
  3. Kaada pähkinät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda pähkinöitä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Anna pähkinöiden jäähtyä ja tarjoile.

Vinkki! Lisää pähkinöiden sekaan 1 tl tummaa sokeria niin saat hieman makeampia (karamellisoituja) pähkinöitä. 

Paahdetut Suolapähkinät

Hei, jos olet jostain syystä missannut 😉 niin tänään on Black Friday. Löydät myös www.anninuunissa.comista mustan perjantain tarjouksia!

Herkullista viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää joulureseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

3 Kommenttia

  1. Jussi sanoo:

    Kokeilin tätä ja tässä pari huomiota: suolaa on todella paljon, yli tuplat valmiisiin suolapähkinöihin. Kannattaa laittaa vähemmän, jos ei tykkää ylisuolaisesta. 10 minuuttia ei riitä paahtamiseen, jos haluaa vähän ruskettuneen maapähkinän. Mutta aivan mahtava ohje muuten! Todella helppoa ja etenkin lämpimänä pesee valmiit pähkinät mennen tullen.

  2. keijo koo sanoo:

    valurautapannulla avokadoöljyssä ja ruususuolalla niin maistuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *