Pistaasipähkinä-keksit
Jostain kumman syystä keksit ja pikkuleivät eivät ikinä ole olleet suurinta herkkuani. Olen aina tykännyt enemmän pullista ja kakuista. Tästä syystä en ole keksejä tai pikkuleipiä ikinä valmistanutkaan niin paljon kuin muita leivonnaisia. Päätin, että tänä vuonna leivon herkullisia ja suussasulavia pikkuleipiä ja muutan asenteeni. Tämän päiväisen leivontahetkeni jälkeen asenteeni on jo muuttunut. Ensinnäkin tästä ei leivonta helpommaksi muutu. Resepti on nopea ja miten ihanan makuisia pikkuleipiä uunista tuleekaan! Varo ettet ahmi koko vuoallista itse ennen kuin saat pikkuleivät tarjolle! Alan suunnitella jo seuraavaa pikkuleipä-reseptiä.
Pistaasipähkinä-keksit
Ohje:
- 50 g suolattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 50 g parapähkinöitä
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl tummaa siirappia
- 1 keltuainen
- 2 dl vehnäjauhoja
- Rouhi pähkinät muruksi monitoimikoneella.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
- Sekoita voin joukkoon sokeri, siirappi ja keltuainen.
- Lisää pähkinärouhe ja vehnäjauhot vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.
- Nosta taikina leivinpaperin avulla vuoasta ja anna jäähtyä.
- Leikkaa mieleisiksi siivuiksi ja koristele tomusokerilla.
(HUOM. Kun kaksinkertaistat taikinan saat kokonaisen pellillisen taikinaa, tämä ohje mahtuu sopivasti esimerkiksi 24cm piirakkavuokaan)
Myös näillä sopii
Herkutella
Mustikkapiirakka Pullataikinaan
Crostata – Helppo italialainen piirakka (G)
Kookoskeksit
Salted Caramel Täytetyt Munkit