Porkkanakakku-Tuorepuuro (G)
Rakastan porkkanakakkua, kuten tiedätte. Pohdin jo aikoja sitten miten siitä voisi saada arkisemman version, jota syödä vaikka joka aamu. Muistin, että pari vuotta sitten New Yorkissa käydessäni törmäsin porkkanakakku-tuorepuuroon ja valmistin sitä itse heti kotiin päästyämme. En ollut täysin tyytyväinen ohjeeseen ja se jäi julkaisematta. Jatkoin kuitenkin kokeiluja ja pari viikkoa sitten vilautin tätä ihanuutta Instagramissa. No te vaaditte ohjetta, joten tässä se nyt on!
Ei tämä maailman parasta porkkanakakkuani voita, mutta voin tyytyä tähän silloin tällöin aamupalalla. Tätäkin ohjetta voisi vielä kehittää makeammaksi ja jälkiruokamaisemmaksi, lisäämällä ohjeeseen ruokosokeria ja muita porkkanakakun tyypillisiä raaka-aineita. Halusin kuitenkin pitää ohjeen kevyenä, jolloin se sopii paremmin myös arkeen ja aamuihin. Oikeaa porkkanakakkua sitten taas juhlissa.
Tuorepuuro tekeytyy jääkaapissa yön yli, joten tämä ihanuus kannattaa sekoitella laseihin edellisenä iltana. Koristelun voit tehdä aamulla. Tein meille isot annokset, söimme ne aamupalaksi, mutta jos valmistaisin näitä puuroja brunssille, jossa syödään paljon muutakin, niin tekisin puurot pienempiin laseihin.
Porkkanakakku-Tuorepuuro (G)
Ohje
2 isoa annosta tai 4 pienempää
- 2 dl kreikkalaista jogurttia (tai rahkaa tms.)
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vaniljan makuista kauramaitoa tai vaniljan makuista proteiinipirtelöä esim. Barebells (tai muu maito)
- 1 porkkana raastettuna
- 1 dl ananasmurskaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl chiasiemeniä
- oman maun mukaan kanelia
- 2 rkl pähkinärouhetta (mikä vain suosikkipähkinäsi)
- Mittaa kaikki aineet isossa kulhossa ja annostele laseihin.
- Nosta lasit yöksi jääkaappiin.
Vinkki! Halutessasi lisää vielä rusinoita tai kuivattuja karpaloita! Maista seosta ja lisää makeutta ananaksella tai siirapilla halutessasi!
Lisäksi
- 1 dl vaahdotettua kauravispiä
- 2 ohutta porkkanasiivua
- 1 rkl ananasmurskaa
- 1 rkl pähkinämurua
- Koristele annokset porkkanasiivuilla, ananaksella, kauravispillä ja pähkinämurulla.
Vinkki! Otin ohuet porkkanasiivut pituussuunnassa kuorimaveitsellä porkkanasta.
Gluteeniton & Vegaaninen
Porkkanakakku-tuorepuuro (G) on gluteeniton, jos teet sen gluteenittomiin kaurahiutaleisiin. Saat tästä herkusta myös maidottoman ja vegaanisen helposti käyttämällä kasvipohjaisia maitotuotteita.
Aurinkoista viikon jatkoa!
/Anni
Lisää helppoja ja nopeita reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Moikka Anni!
Mietin aina kun törmään herkullisiin ohjeisiin joissa käytetään raakaa pirkkanaa, niin mitä luulet, mahtaiskohan tässä toimia keitetty, jäähdytetty porkkanaraaste?
Olen alkerginen RAA’ALLE porkkanalle ja välillä harmittaa kun joutuu kieltäytymään joistakin herkuista….
Moikka Heli,
Toki voit koittaa tätä ohjetta keitettyllä, jäähdytetyllä porkkanalla. En ole sitä itse kokeillut, joten enempää en osaa sanoa. Keitetyn porkkanan maku hieman muuttuu, mutta voihan ohje olla jopa parempi kypsennetyllä porkkanalla!
Kiitos ohjeesta! Testasin hiukan muokattuna (ananas vaihtui omenaan ja porkkaraaste porkkasoseeseen). Hyvää oli!
Mahtava kuulla! 🙂 Kiitos kommentista ja tuunausvinkeistä.