Voikreemillä kuorrutettu Kerroskakku
Viime lauantaina ihana pieni poikavauva sai arvoisensa nimen. Joka juhlissa pitää olla ehdottomasti komea kakku koristamassa juhlapöytää vai mitä? Äidin toiveiden mukaisesti toteutin kaksikerroksisen suklaakakun, joka kätkee sisälleen sitruunamoussea ja oli kuorruttettu kuohkealla voikreemillä. Ulkoasun viimeisteli pienet siniset, vihreät ja keltaiset sokerimassapallot kakun pinnalla.
Kakkupohja:
Suklaakakkupohjan resepti löytyy täältä. Kakkupohjasta tuli todella mehevä ja sitä oli helppo myös työstää. Paistoin alemman kakun yhdessä 18 cm irtopohjavuoassa ja leikkasin 4 osaan. Ylempi pikkukakku on tehty 12 cm vuokaan ja niitä tuli yhteensä 3 kappaletta kyseisestä taikinasta. Pienen kakun leikkasin 3 osaan.
Kostutus:
- 2 dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
Täytteet:
1 purkki Lemon curdia
- 400g tuorejuustoa
- 6 dl vispikermaa
- 4 dl tomusokeria
- 4 rkl sitruunamehua
- 4 liivatelehteä
- Liota liivatteet kylmässä vedessä.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Jäähdytä.
- Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana.
- Kääntele joukkoon kermavaahto.
- 300 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 1 dl tuorejuustoa
- tippa sitruunaaromia
- Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa (noin 7 minuuttia).
- Lisää lopuksi tuorejuusto ja aromi ja jatka vatkaamista. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeria oman maun mukaan.
Kakun väliin tuli joka kerrokseen ensin kerros lemon curdia ja sen päälle moussea. Kostutus tietenkin ensin. Voikreemi levitetään palettiveitsellä kakun pinnalle kahdessa osassa. Ensin ohuempi kerros ja 30 minuutin pinnan kovetus jääkaapissa. Sitten viimeistellään pinta toisella kerroksella. Sitten uusi 30 minuutin jäähdytys, jonka jälkeen sokerimassa koristeet on helppo painella kakun pintaan.
Tosi pirteä väriyhdistelmä, johon sitruunatäyte kuulostaa juuri sopivalta täytteeltä, nam 🙂
Kiitos! Värit tosiaan toivat pirteyttä sateiseen ja harmaaseen päivään lauantaina 😉 Makuyhdistelmä toimi myös hyvin. Toiveena oli: ei äkkimakeaa tai ällöä yhdistelmää. Tämä ei sitä ollut ja hyvin teki kaupat juhlapöydässä.
Kuinka hyvin säilyy tuo kuorrutus jos sen tekee edellisenä iltana kylmään, siis kuorruttaa kakun edellisenä iltana ? Kannattaako ottaa pöydälle pehmenemään ennen tarjoilua?
Voikreemi säilyy tosi hyvin ja kannattaa ottaa pöydälle ennen tarjoilua 🙂 Ihanaa leivontaa!
Kiitos hyvistä vinkeistä. Voiko voikreemillä edellisenä iltana kuorrutettua kakkua säilyttää kuvun alla jääkaapissa vai onko parempi ilman kupua? Itsellä voikreemillä kuorrutus nyt ensi kertaa testissä ja vähän jänskättää.. 😁
Peittelen aina itse kaikki leivonnaiset, jos laitan ne jääkaappiin tai pakastimeen, jotta ne eivät ota makuja kaapista. Myös kreemin pinta voi ikävästi kovettua, jos ei peittele. 🙂
kuinka kovaksi normaalisti kreemi kovettuu jääkaapissa kakun päälle? Mulla se kovettuu jopa yhtä kovaksi kuin voi pala 🙈. Vsi oonko tehny kaiken väärin? Miten sen sitä voi muokata ettei kovetu. Puolet margariinia?
No kyllä se kovettuu, mutta kakkua pystyy hyvin leikata. Vatkasitkohan tarpeeksi kuohkeaksi kreemin? Sen väri muuttuu selvästi vaaleaksi ja koostumus on silkkistä. Voikreemiin voi lisätä tuorejuustoa tai mascarponea vatkauksen loppupäässä, niin siitä saa hieman pehmeämpää.