| | | | |

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

OMG mikä ihana kakku! Tämä sitruunajuustokakku marengilla on jumalaista, jopa hieman syntistä ja niin täydellisen ihanaa, että haluaisin ahmia koko kakun itsekseni! Näin muuten käy usein kun kyseessä on sitruksinen herkku. Miten olinkaan kaivannut sitruunaisia leivonnaisia. Ne ovat loppuvuoden tuhtien reseptien jälkeen täydellistä vastapainoa suklaan kuormittamille makunystyröille.

Tämä kakku koostuu kolmesta osasta. Kuvittele kielellesi raikas ja silkkinen sitruunajuustokakku, jonka päällä on runsas kerros hattaran kevyttä paahteisen makeaa marenkia ja pohjalla rapea kaurakeksikerros. Rapea pohja, pehmeä täyte ja kuohkea kuorrute. Tätä kirjoittaessa tekisi mieli juosta jääkaapille ja hakea kolmas pala kakkua. Miten kestän tämän kiusauksen ja miten ihmeessä ihanaa kakkua riittää vietäväksi äidille tänään iltapäivällä? Heh pitää virittää jääkaapin oveen lukko tällaisia tilanteita varten.

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

Tämä kakku, jos mikä kuuluu ansaitsemalleen paikalle eli vuoden ensimmäiseksi uudeksi reseptiksi tänne blogin puolelle.

Mikä muu tässä ohjeessa on erityisen ihanaa? No se, että kakussa ei ole ollenkaan liivatetta ja se, että teet kakusta helposti gluteenittoman valitsemalla gluteenittomat kaurakeksit kakun pohjalle. Voit muuten käyttää mitä tahansa muitakin keksejä. Jos esimerkiksi pidät digestiveistä, niin ne sopivat mainiosti tähän kakkuun. Ohje saattaa näyttää pitkältä, mutta se on helppo. Pohja, täyte ja kuorrute. Kaikki valmistetaan erissä ja lopputuloksena on jumalaisen herkullinen raikas kakku, jota ei voi vastustaa!


Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

Noin 10-12 hlö

Pohja

  • 250 g kaurakeksejä (gluteeniton halutessasi)
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Hienonna keksit blenderissä tai murskaamalla.
  2. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan.
  3. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja reunakalvolla.
  4. Taputtele keksipohja vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
  5. Valmista juustokakkutäyte.

Sitruunajuustokakku-täyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
  • 2 sitruunan kuoriraaste
  • 0,5 dl sitruunanmehua
  • 2 dl tomusokeria
  • (tippa keltaista elintarvikeväriä – ei välttämätön)
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin.
  2. Mittaa tuorejuusto kulhoon sitruunankuoriraasteen kanssa.
  3. Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja lisää sitruunamehu sekä tomusokeri, vatkaa sekaisin.
  4. Kääntele kermavaahto ja väri juustomassaan, kunnes täyte on täysin tasainen.
  5. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Painele täyte lusikalla tasaiseksi.
  6. Voit kopistaa vuokaa muutaman kerran vasten tasoa, jotta ilmakuplat häviävät.
  7. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Vinkki! Halutessasi jämäkämmän kakun lisää liivatetta tai agaria juustokakkumassaan. 

Sveitsiläinen marenki

Löydät ohjeen tästä. Tee marenki ilman aromeja tai marjajauheita.

  1.  Irrota kakku vuoasta. Tasoita reunat ja nostele marenki kakun päälle.
  2. Viimeistele marenki palettiveitsellä ja tohottimella.
  3. Voit raastaa sitruunan kuorta halutessasi koko kakun päälle.

VEGAANINEN: Vaihda kerma ja tuorejuusto kauratuotteisiin ja tee kakun päälle vegaaninen marenki. Yksi lukija on tämän jo onnistuneesti testannut! 

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)Sveitsiläinen marenki kruuna sitruunakakun! Siruuna ja marenki sopivat täydellisesti yhteen!

Raikasta viikonlopun jatkoa!

♥ Anni


Lisää raikkaita kakkuja löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

48 Kommenttia

  1. Anne sanoo:

    Pitääkö marengin olla täysin jäähtynyttä tai jääkaappikylmää ennen kakulle levittämistä?
    Tai voiko marengin säilyttää yön yli ja pursottaa vasta ennen käyttöä?
    Ihana ohje, jännityksellä odotan, että pääsemme lapsenlapsenlapsen kanssa maistamaan.
    Kiitos 🙂

  2. Ei tarvitse olla, mutta en säilyttäisi sitä erikseen yön yli. Marenki on ihanan levittyvää juuri kun se on vatkattu eli levittäisin sen heti. e pysyy hyvänä kakun päällä kyllä.

  3. Pauliina sanoo:

    Hyytyykö tämä tarpeeksi ilman liivatetta tai agaria? Haluaisin tehdö vegaani version juhliin mutta en ole ikinä käyttänyt agaria enkä haluaisi ottaa riskiä koska kakku tulee juhliin eikä itselleni. Eli onko kakun leikattavuus ihan hyvä ilman liivatetta/agaria eikä ole ihan mössöä, että saa siistejä paloja.

    1. Heippa, teen itse aina juustokakut ilman liivatteita jos mahdollista. Koostumuksesta tulee moussemainen – ei kiinteä kuten esim. liivatteella. Kokemukseni mukaan vegaaniset juustokakut pysyvät vielä paremmin koossa ilman hyydyttäjiä – koska kasvivispit ovat kovempia ja kestävempiä. Se millainen leikattavuuden haluat nyt saavuttaa, jos muutat ohjetta vegaaniseksi selviää vasta kokeilemalla. Linkitän tähän alle vegaaniset ohjeeni jos sieltä löytyy apuja juustokakkujen osalta 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/category/vegaaninen/

  4. Pauliina sanoo:

    Hei. Kiitos pikaisesta vastauksesta, taidan testata tämän vegaanisena. Voinko suoraan korvata ohjeen tuorejuuston ja kerman vegaanisilla vai täytyykö tehdä jotain muutoksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *