| | |

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Perinteinen juhla vaatii perinteiset herkut! Tänään ohjelmassani MTV3-kanavalla klo 9.10 leivotaan itsenäisyyspäväksi upea mustikka-täytekakku ruusupursotuksilla. Vieraanani on tällä kertaa aina yhtä ihastuttava Hanna Sumari.

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat ja tutuimmat ohjeet saattavat olla niitä haastavimpia. Tänään näytän teille Hannan kanssa miten leivotaan täydellinen kakkupohja (myös gluteenittomasti). Tähän minulla on muutama niksi, joita en koskaan itse jätä väliin. Muun muassa kakkuvuoalla on suuri merkitys.

Leikkaamme ja täytämme täydellisen sokerikakun mustikkarahkatäytteellä ja lopuksi vaahdotamme kermaa ja pursottelemme kakun reunoille ruusukkeita. Napakan kerman vaahdottamiseen löytyy myös erilaisia vinkkejä. Ja mikä sen retrompaa kuin kakkukiille? Teemme mustikoiden päälle myös helpon kakkukiilteen ja ihana itsenäisyyspäivän mustikka-täytekakku on valmis!


Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Noin 12 henkilölle

GLUTEENITON: Tee kakkupohja gluteenittomiin jauhoihin.

Ohje 

Pohjana 4 munan sokerikakkupohja. Ohje täällä.

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita keskenään.

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • noin 2 dl mustikkahilloa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka, ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä.

Kuorrutus

  • noin 6 dl vispikermaa
  • 4 rkl vaniljakreemijauhetta
  • maun mukaan tomusokeria
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljakreemijauhe vaahdon sekaan jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
  2. Laita pursotinpussiin 6 sakarainen tähtitylla ja kerma.

Koristeet

  • noin 3 dl pensasmustikoita
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2 dl vettä
  1. Valmista hyytelösokerista kakkukiille pakkauksen ohjeiden mukaisesti kakun täytön yhteydessä.

Kakun kokoaminen

  1.  Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljamaidolla ja sivele mustikkahilloa pohjalle. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
  2. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
  3. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
  4. Valmista kakkukiille ja asettele mustikat kakun päälle. Levitä hyytelösokeriseosta mustikoiden päälle.
  5. Pursota kakun reunat lopuksi ja tarjoile kakku.

Video-ohjeen eli uusimman jakson löydät myös YouTube-kanavaltani eli täältä.

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Tunnelmallista joulukuun ensimmäistä viikkoa!

Ja upeita Itsenäisyyspäivän juhlia!

♥ Anni


Voit jatkossa katsoa kaikki ohjelmaan tulevat ohjeet täältä.

Itsenäisyyspäivän vinkkejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Niin kaunis pursotus <3 En varmaan ikinä opi, vaikka kuinka harjoittelen.

    Ihanaa joulukuun ensimmäistä viikkoa ja tulevaa itsenäisyyspäivää.

    1. Varmasti opit! Tämä on ihan helppo <3

      Ihanaa joulukuuta myös sinne ja juhlallista loppuviikkoa!

  2. Leena sanoo:

    Kiitos! Ihanasti tehty 🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *