KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE (G)
Tämä ohjeen ei pitänyt koskaan päätyä tänne blogin puolelle. Muutama viikko sitten meillä oli illallisvieraita kotona ja kuvasin Instagramin tarinoiden puolelle videon, jossa hauduttelin päärynöitä kinuskissa. Idea tuon videon laittamiseen syntyi yhtä nopeasti kuin tämä jälkiruokakin. Piti saada pöytään jotain helppoa, ihanan herkullista ja tunnelmaan sopivaa. Söimme alkuun kurpitsakeittoa, pääruoaksi ruusukaaleja ja uunikanaa. Jälkiruokana toimi täydellisesti siis kinuskissa haudutetut päärynät & kauracrumble. Ja voi luoja tästä tuli herkkua! Itseasiassa en ihmettele enää sitä viestivyöryä, jonka sain teiltä. Halusitte ohjeen ja tässä se on.
Kaupoissa on nyt ihania päärynöitä. Ihanimpia niistä ovat kotimaiset päärynät, joita meillä on syöty jo useamman viikon ajan sellaisenaan, smoothiessa ja tässä jälkiruoassa. Kokeile myös päärynäpaistosta, jonka ohjeen löydät täältä.
Seuraan hulluna Masterchef Australiaa ja eräässä jaksossa muutamia viikkoja sitten joku kilpailijoista haudutti omenoita kinuskissa. Päätin, että tuota on pakko kokeilla, mutta valitsinkin omenoiden tilalle päärynät. Päärynät kypsyvät ihanan pehmeiksi ja imevät kinuskin makua itseensä pannulla. Kun kuvasin tätä postausta unohdin laittaa jäätelöpallon annoksien päälle, koska tämä jälkkäri on ihan sairaan hyvää ilman jäätelöä. Lämpimänä, rapeana ja mehukkaana. Kauracrumble on super rapeaa ja jopa vähän suolaista minkä takia se sopii täydellisesti yhteen kinuskin kanssa.
Nyt pikkujoulukauden ollessa kuumimmillaan laittaisin kinuskiin ja crumbleen vielä hiukan jouluisia mausteita, kuten kanelia ja kardemummaa. Hei tägääthän oman kuvasi Instagramissa #anninuunissa niin pääsen katsomaan mitä teillä tykättiin tästä herkusta!
KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE (G)
4 annosta
Ohje
- 4 (kotimaista) päärynää
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- sormisuolaa
- (halutessasi voit lisätä jouluisia makuja kuten kanelia tai kardemummaa)
- Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat.
- Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri isolle pannulle. Sekoittele tasaiseksi.
- Keitä hetken aikaa keskilämmöllä ja lisää päärynät hautumaan leikkuupinta vasten pannua.
- Anna kinuskin paksuuntua ja päärynöiden hautua noin 15 minuuttia miedolla lämmölllä. Voit välillä sekoitella kinuskia puuhaarukalla.
- Nostele kinuskia aina välillä päärynöiden päälle ja varo ettet riko päärynöitä.
- Voit koittaa esimerkiksi hammastikulla päärynöiden kypsyyden. Kun tikku uppoaa helposti päärynään ovat ne valmiita.
- Lisää lopuksi sormisuolaa ja muita mausteita kinuskin pinnalle.
Kauracrumble
- 3 dl kaurahiutaleita
- 75 g voita
- 1 vaniljatangon siemenet (tai ruohittua vaniljaa/vaniljasokeria)
- 2 rkl ruokosokeria (tai tavallista)
- Sulata voi ja mittaa muut aineet sekaan. Sekoita hyvin.
- Levitä crumble paistovuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki! Tee crumble etukäteen! Mausta halutessasi jouluun sopivasti kanelilla tai kardemummalla.
GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
Lisäksi
- vaniljajäätelöä
Kokoaminen
- Nosta kauracrumblea lautasille ja nosta sen päälle kaksi päärynän puolikasta.
- Nostele kinuskia oman maun mukaan annoksen päälle.
- Viimeistele halutessasi vaniljajäätelöllä.
- Tarjoile hiukan lämpimänä, jolloin jälkiruoka on parhaimmillaan.
- Voit tarjota loput kinuskit kannusta, jolloin herkuttelijat voivat lisätä kinuskia annoksen päälle.
Aika rientää ja kohta on jo joulukuu. Muistathan, että löydät kaikki viime vuosien jouluohjeet yläpalkista JOULU -kategorian alta eli täältä.
Ihanaa viikon jatkoa!
♥ Anni
Tämä herkku näyttää just niin syntisen hyvältä kuin taatusti on <3 Ihanaa viikonloppua Anni.
Kiitos samoin Peggy <3 Tämä oli ihanaa 😛 Nams!
Vau! Testiin menee!😊
Jee 🙂 Tämä on superhyvää!