Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Olen lupaillut tätä herkullista cupcake-reseptiä jo monelle teistä pariin otteeseen. Eli tässä vihdoin resepti, jonka pääosassa unelma pehmeä vaahtokarkkikuorrutus, joka koristaa vadelmakuppikakkuja. Nämä cupcakeja oli tarjolla kahvilassani Ravintolapäivänä pari viikkoa sitten.
Resepti on helppo, ei vatkausta tai muuta vaikeaa. Ainoa joka vaatii malttia on kuorruteen tekeminen, sillä se keitellään edellisenä päivänä ja vaahdotetaan seuraavana. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kuorrutusta, siitä on tullut minun oma lempparini. Jos tuorejuustokuorrute juoksettuu sinulla helposti, niin suosittelen kokeilemaan ehdottomasti tätä ohjetta! Vaahtokarkin maku sopii myös aikuisille, ainakin tällaisille sokerihiirille! Näitä ihanuuksia tilattiinkin minulta jo ensi viikonlopun kevätjuhliin.
Lisää cupcake ohjeita löydät täältä.
Seuraatko jo herkkujani somessa?
Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Ohje: (noin 44 kpl minikuppikakkua tai 24 isoa kuppikakkua)
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivontasoodaa
- 100 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 1,5 dl luonnonjogurttia, piimää tai maitoa
- 1 dl pakastevadelmia
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa käsin kevyesti jäähtynyt sula voi, munat ja jogurtti keskenään.
- Yhdistä seokset nuolijalla käännellen.
- Lisää vadelmat ja kääntele varovasti taikinaan.
- Täytä minimuffinipelti paperisilla minimuffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.
- Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
(Tarkista kypsyys puutikulla). - Nosta kuppikakut jäähtymään ritilälle ja kuorruta vasta kun ne ovat kokonaan jäähtyneet.
Vaahtokarkkikuorrutus:
- 5 dl vispikermaa
- 300 g vaahtokarkkeja
- 2 dl tomusokeria
- 1/10 tl suolaa
- tippa pinkkiä elintarvikeväriä
- Mittaa kerma, sokeri ja suola isoon kattilaan.
- Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit.
- Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
- Värjää halutessasi elintarvikevärillä.
- Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin.
- Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
- Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti.
- Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
- Koristele kakut vadelmilla ja muilla koristeilla.
Nämä menee viikonloppuna kokeiluun! Nam 🙂 voikohan tota kuorrutetta pakastaa ilman että rakenne kärsii?
Moikka 🙂 mä just kuorruttelen täällä tätä kuorrutetta kevätjuhlien kuppikakkuihin 🙂 En ole pakastanut tätä kuorrutetta koskaan, joten en osaa sanoa, mutta lähtökohtaisesti en pakastaisi mitään kuorrutteita, koska kuorrutettavuus häviää osasta jo jääkaapissa (kovettuu yms.).
Testattu ja hyväksi todettu ohje! 😀
Jee! Onko jo blogissa? Käyn heti kurkkaamassa 🙂 Mukavaa viikkoa!
Hei! Ihan hävettää jo kysyä mutta onko leivontasooda sama kuin ruokasooda 🙂
Hei Henna! Ei tarvitse hävetä 😀 sama asia on ja jos ei sitä löydy niin voi laittaa myös leivinjauhetta. Mukavaa päivää!
Säilytetäänkö näitä jääkaapissa kun kuorrute on laitettu?
Kyllä säilyttäisin, jos syödään vasta seuraavana päivänä etc. 🙂
Miten tämä ohje toimii ulkomaisten vadelmien kanssa jotka pitää keittää?
Hei Hanna,
Jos käytät pakastettuja ulkomaisia vadelmia – niin uunissa paistaminen ajaa saman asian kuin keittäminen. Nämä ovat tietenkin makuasioita ja suosituksia. Itse käytän ulkomaisia sekä suomalaisia vadelmia pakasteesta 🙂 Koristeeksi laitan ulkomaisia tai suomalaisia tuoreita vadelmia.
Kiitos Anni! Aloin itsekin miettiä paistamisen vaikutusta viestini lähettämisen jälkeen. Kokeillaan tätäkin reseptiä.? Juuri paistan vohveleita ohjeellasi, kiitos siitäkin!
Voi ole hyvä 🙂 Ihanaa kun testailet reseptejäni <3 Mukavaa leivontaa!
Heippa! Toi kuorrute vaikuttaa niin ihanalta. Menestyisköhän se täytekakun päällä? Ja mikä mahtaa olla se määrä, että riittää ison täytekakun kuorrutukseen ? 8munan iso kakku tekeillä tytön kastajaisiin ja tää kuorrute tai sit sinun vaahtokarkkitäyte menee kyllä kokeiluun. Nam!
Hei Eija,
Kuorrute on todella ihanaa 🙂 En ole kokeillut levittää kuorrutetta kakun päälle, joten en osaa varmuudella sanoa miten hyvin se levittyy. Kuorrutteen riittoisuus riippuu myös kakun korkeudesta. Tekisin noin ison kakun päälle sen inakin tuplana varmuudeksi. Kokeilemalla selviää riittoisuus. Mukavaa pääsiäistä!
Hei! Onneton leipuri täällä kysyy, että voisikohan vispikerman korvata kuohukermaa?
Hei Noora 🙂 kyllä voit vaihtaa kuohukermaan.
Onnistaako kuorrutteen vatkaaminen sähkövatkaimella vai vaatiiko monitoimikoneen?
Vatkaan itse käsivatkaimella. Kumpi vain käy ? kuten muissakin leivonnaisissa. Suosittelen monitoimikonetta jos vatkausaika on yli 10 minuuttia. Toki siltikin voi vatkailla käsivatkaimella! Kivaa uutta viikkoa!
Kuorrute piti keittää jo tänään torstaina, mutta kuppikakut syödään vasta sunnuntaina. Milloin mun kannattaa vatkata tuo jähmettynyt kuorrute, jotta se säilyis mahdollisimman hyvänä?
Vatkaisin juuri ennen pursotusta.
Hei Anni
Kiitos upeista resepteistä.
Oletko tätä ohjetta tehnyt gluteenittomana?
<3
Kiitos <3
Gluteenittomien muffinssien ohje löytyy tästä 🙂 ja voi soveltaa myös tähän reseptiin:
https://www.anninuunissa.fi/gluteenittomat-mustikkakuppikakut/
Hei!
Onnistuisikohan tästä kuoreutteesta monivärinen kuorrute kuppikakuille? Olisiko siihen jotain vinkkiä
Hei!
Olisikohan mahdollista tehdä tätä ohjetta maidottomana?😊
Rohkeasti vaan kokeilemaan maidottomana. Muffinssit varmasti onnistuvat hienosti kun korvaat ne kasvipohjaisilla tuotteilla. Kuorrutteen osalta kasvivispit eivät kestä kokemukseni mukaan kuumennusta, joten se ei onnistu valitettavasti tällä ohjeella.