Hempeä Punaherukka-Suklaatryffelikakku
Hempeä Punaherukka-Suklaatryffelikakku on yksi kakuista, jolla juhlittiin verkkokauppani avajaisia. Huomionarvoista tässä kakussa ja reseptissä on tuo taivaallinen tryffelimousse! Lue lisää alempaa!
Vihdoinkin tämä söpöläinen pääsee esittelyyn! Kakkua siis tarjoiltiin verkkokauppani avajaisissa muutama viikko sitten. Löydät lisää juttua avajaisista täältä. Haluan kiittää Kakkukatria kuvista – itse en kerennyt kakkua oikein kunnolla juhlatohinassa kuvata, joten lainasin kuvat Katrilta. Katso Katrin avajaispostaus ja upea rusettikakku täältä. Kakun päällä olevat ihanat, söpöt marengit ovat Jinnan Dr.Sugar käsialaa. Kiitos Jinnalle marengeista ja katso myös hänen upea persikkainen kakku täältä.
Hempeä Punaherukka-Suklaatryffelikakku
Sokerikakkupohja 20cm alumiiniseen kakkuvuokaan. Jauhoina käytin Sunnuntain Anni Helena kakkujauhoja.
Suklaatryffelimousse:
- 150 g tuorejuustoa
- 0,3 dl Dansukker talousokeria
- 2 dl kermaa
- 150 g tryffeleitä (Brunberg)
- Sulata tryffelit mikrossa.
- Vaahdota kerma kulhossa.
- Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
- Lisää sulat tryffelit tuorejuustoseokseen.
- Lopuksi kääntele kerma joukkoon.
Punaherukkamousse:
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dl kermaa
- 0,5 dl Dansukker talousokeria
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- 4 liivatetta + tilkka vettä
- 3 dl paseerattuja punaherukoita
- Paseeraa punaherukat.
- Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
- Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
- Lisää paseerattu punaherukka ja vatkaa sekaan.
- Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
- Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.
Kostutus:
- 2 dl maitoa
- 1-2 tl Dansukker vaniljasokeria
Marenkivoikreemi:
- 5 kananmunan valkuaista (150g)
- 2,5 dl sokeria (250 g)
- 250 g voita
- muutama tippa sinistä pastaväriä
- Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
- Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
- Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
- Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää 3 tl vadelmajauhetta vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
- Lisää sininen pastaväri kreemiiin lopuksi ja kääntele kevyesti.
Koristeet:
Kakun kokoaminen:
- Aloita leipomalla kakkupohja. Leikkaa valmis jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Vuoraa vuoka kelmulla. Ensin pohjakerros, kostuta se vaniljamaidolla.
- Valmista tryffelimousse ja kaada pohjan päälle. Laita välipala moussen päälle ja kostuta.
- Valmista punaherukkamousse ja kaada pohjan päälle. Aseta päälle viimeinen kakkupala ja kostuta se myös kevyesti.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla siirrä kakku suoraan kakkualustalle.
- Valmista aamulla marenkivoikreemi. Levitä kreemi kakun päälle kauttaltaan palettiveitsellä.
- Levitän itse aina ensin ohuen kerroksen, sitten toisen ja viimeistelen kunnes on tasaista. Käytä kakku välillä jääkaapissa. Jääkaapin kylmyys kovettaa kreemin, jolloins euraava kerros on aina helppo lisätä.
- Lopuksi koristele kakku marengeilla ja sokerihelmillä!
Love Cake paperilautaset |
Keltainen Miss Etoile kakkustandi. |
Tässä vielä kaikki avajaiskakut vierekkäin. |
Hei! Meneekö mousset kokonaan kakkuun, vai jääkö yli?
Hei, laitoin mousset kokonaan kakun väliin. Hyvät ja runsaat täytevälit antavat korkeutta myös kakulle 🙂
Moikka, mitenkäs tuossa marenkivoikreemissä tuo lapavatkaimen käyttö? Itselläni ei sellaista ole 🙁 Voiko jatkaa pallo/lankavatkaimella vai mikä olisi mielestäsi paras?
Moikka, välillä laiskana olen käyttänyt koko vatkaukseen pallovatkainta ja onnistuu yhtä hyvin silläkin 🙂 Mukavaa leivontaa!
Hei, suunnittelen suklaista synttärikakkua miehelleni joka pitää kovasti suklaasta, mutta toivoisin tasapainottavaa makua mukaan suklaakakun ja kinuski ganachen sekaan. Osaatko sanoa toimisiko tuo punaherukkamousse suklaa/kinuskikakkuun yhdistettynä?
Moikka, kiitos kommentista 🙂 Tällaiset ovat tietenkin makuasioita, mutta minun mielestäni toimii ehdottomasti! Tein juuri punaherukkamoussea kinuskimoussen kaveriksi toiseen kakkuun! Voit tehdä tällä ohjeella myös mihin tahansa muuhun marjaan. Esimerkiksi vadelma toimisi varmasti yhtä hyvin 🙂
Kinuski + punaherukka kuullostaa älyttömän hyvältä yhdistelmältä, taidan tehdä sen! Kiitos paljon ohjeista ja vinkistä! 😉
Ilo on minun puolellani 🙂 Tässä vielä ohje kinuski-punaherukkakakkuun 🙂
http://www.anninuunissa.fi/2017/03/synttarihuumaa-no-bake-kinuski.html