Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku (Ve)
Suklaa ja lakritsi ovat täydellinen yhdistelmä, varsinkin tässä syksyisessä halloween-teemalla leivotussa juustokakussa (Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku (Ve)), jota leivotaan tänään leivontaohjelmani kolmannessa jaksossa MTV3 -kanavalla klo 9.05. Vieraanani keittiössä on tällä kertaa upea ruokakuvaajana tunnettu ystäväni Marita Eriksson MyBlissKtchn.
Liivatteettomat juustokakut ovat parhautta. Ne syntyvät hetkessä ja maistuvat taivaallisen pehmeältä. Tämän kakun salaisuus on ihana lakritsijauhe, jolla suklainen juustokakkumassa on maustettu. Ihanaa lakritsijauhetta voi sihdata myös kakun päälle, kuten teimme Maritan kanssa. Niin ja makua voi lisätä juuri sen verran kuin itse haluaa! Oih tuo lakujauhe on loistava tuote ja tulee käyttöön meillä moneen muuhunkin loppuvuoden herkkuun! Kannattaa seurata tiiviisti tulevia jaksoja, nimittäin ihania vinkkejä on luvassa lisää.
Halloweenin Suklaa-lakujuustokakku (Ve)
Riittoisuus noin 10 hlö
VEGAANISUUS & GLUTEENITTOMUUS
Kakun voit halutessasi leipoa vegaanisesti ja gluteenittomasti. Otathan huomioon itse koristeita valitessasi, että myös ne ovat gluteenittomia ja vegaanisia. Ohjelman kuvauksissa käytimme marenkeja ja muita ei vegaanisia koristeita, vaikka itse kakku olikin täysin vegaaninen.
Ohje
Pohja
- 200 g gluteenittomia tummia täytekeksejä (tai oreo)
- 30 g maidotonta margariinia tai voita
Täyte
- 200 g tummaa suklaata (noin 40-50%)
- 2 dl kauravispiä (Fazer Aito)
- 300 g kauratuorejuustoa
- 0.5 dl sokeria
- 2-3 rkl Sallisen Lakritsijauhetta
Koristeet
- noin 2 rkl Lakritsijauhetta
- haamumarenkeja (ohje tässä)
- erilaisia mustia ja harmaita lakuja
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
- Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
- Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla. Kaada suklaalaku-moussetäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta.
- Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.
- Koristele kakku haamumarengeilla, syötävillä silmillä ja mustilla lakuilla
Vinkki! Jos teet kakun gluteenittomana käytä gluteenittomia lakuja koristelussa. Otathan huomioon myös kaikkien koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.
Video-ohjeen löydät täältä.
BEHIND THE SCENES
Halloweenjaksoa varten studion keittiöön tuotiin kurpitsoja ja upea Halloweenkimppu Home In Garden – kukkakaupasta. Pääsimme siis jo etuajassa juhlatunnelmiin. Haamumarengit olin leiponut valmiiksi kotona tutulla ohjeella, jonka löydät täältä. Studiossa kakustamme tuli hiukan eri näköinen, käytimme Maritan kanssa koristelussa nimittäin syötäviä silmiä. Leivonnassa ihanaa on juuri se, että koristelulla samasta kakusta voi tehdä ihan eri näköisen.
Olen saanut ohjelmaan liittyen muutamia kommentteja liittyen pukeutumiseen ja ulkonäköön. Miksi minulla tai vieraalla on hiukset auki? Miksi leivontaohjelmissa ollaan niin laitettuna? Se kuulemma häiritsee.
Ohjelmassani leivotaan, mutta ei vieraille, ei myöskään tilauksesta asiakkaille. TV on aina viihdettä tehtiin siellä saippuaoopperaa tai ruokaa. Suurin osa katsojista nauttii siitä, että sisältö on monella eri tavalla huoliteltua, siistiä ja silmää miellyttävää. Tietenkin hyvät tavat ja opitut asiat kuten hiukset kiinni ja sormukset pois sormista keittiössä kannattaa muistaa kotona ja varsinkin muille leipoessa.
Studiossa meillä on todella kirkkaat ja valkoiset valot, joiden takia minut ja vieraat on maskeerattu vahvemmin kuin ehkä kotikokkailuun yleensä tarvitsee. Kameran edessä on jännittävää, eikä esiintyjillä ole aikaa kuvauksissa keskittyä muihin asioihin kuin itse esiintymiseen. Myös siksi kuvauksissa on joku muu joka pitää huolta siitä, että hiukset ja meikki pysyvät koko kuvauksien ajan tiptop. Ja onhan kameran edessä itsevarmempi olo kun tietää ammattilaisten laittaneen kaiken kuntoon hiuksista vaatteisiin. Kuvauksissa jokaisella on oma tehtävä ja esiintyjillä se on ainoastaan esiintyminen.
Hih ikävöin vähän tuota spesiaalia oloa kun maskeeraaja kävi aina välillä lisäämässä puuteria tai huulikiiltoa kuvauksien aikana.
MITÄ HALUAISIT TIETÄÄ?
Hei onko jotain muuta mitä haluaisit tietää TV-ohjelman kuvauksien kulisseista? Jätä kommenttia tai laita viestiä minulle Instagramin puolella.
Mitä tykkäsit tästä jaksosta? Olisi ihana saada palautetta ja ehkä myös toiveita.
Ihanaa uutta viikkoa!
Psst.. ensi viikolla leivotaan isälle!
♥ Anni
Kaikkihan eivät ole ton-ton henkilöitä, vaikka runsaasta leivontaohjetarjonnasta niin luulisi. Joten kauravispit ja tuorejuuston vaihtamalla normaalituotteisiin, saa yhtä hyvän lopputuloksen, vai?
Hei Pirjo,
kyllä vain – korvaat kaikki kasvituotteet maitotuotteilla ja keksit vaikka oreoilla, niin saat tämän kakun ”tavallisena” versiona 🙂
Tein ei-vegaanisena versiona ja kyllä tästä harmittavan paljon matalampi tulee. Ehkä aineksia tulisikin olla sitten enemmän? Tein varmuudeksi oikein kaksi mutta kyllä niistä yhtä matalat tuli😔
Aineethan voi aina tuplata, jos haluaa korkean tai sitten pienempi vuoka 🙂