Pienet Mustikkakukot (munaton & vegaaninen)
Pienet Mustikkakukot (munaton) on muunnelmani periteisestä mustikkakukosta, jota rakastan. Valehtelematta tämä resepti on nyt minun kaikkien aikojen mustikkaherkkujen ehdoton ykkönen! Tämä resepti on myös ensimmäisiä mustikkareseptejä, joita olen ikinä leiponut. Ohjetta ei ole löytynyt blogista ennen tätä, koska olen aina kerennyt syömään kaikki kukot tai yhden ison kukon ennen kuvaamista. Kyllä niin hyviä nämä pikkukukot ovat!
Muistelen, että alkuperäinen resepti on bongattu Yhteishyvä -ruokaliitteestä mistä sitten olen muokannut reseptistä hieman omanlaisen version. Leivoin mustikkakukonuusiin tartalettivuokiini ja vuoat toimivat mielestäni loistavasti tähän tarkoitukseen.
Mieheltä (hovimaistaja) tuli sellaista kommenttia, että mustikoita saisi olla enemmän. Eli jos tahdot kunnon mustikkakerroksen, niin korkeampi vuoka mahdollistaa sen – minä kun tykkään tuosta rapeasta voi-ruiskuorrutteesta ja kauniista pienestä ulkonäöstä.
Vegaanit vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin saat helpolla vegaanisia kukkoja, jotka voit nautiskella Oatlyn kauravaniljakastikkeella!
Pienet Mustikkakukot (munaton)
- 200 g voita (tai maidoton margariini)
- 1,5 dl siro sokeria
- 4,5 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Sulata voi kattilassa.
- Jäähdytä hieman ja lisää sokeri.
- Yhdistä ruisjauhot ja leivinjauho kulhossa.
- Lisää voisokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina jauhoitetuin sormin 8 pieneen tartalettivuokaan.
- Jätä sivuun loput taikinasta, jotta voit tehdä kannet kukoille lopuksi.
- 300 g mustikoita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- Yhdistä kaikki aineet ja lusikoi tartalettivuokiin taikinan päälle.
- Taputtele sivussa ollut taikina kukkojen päälle jauhoitetuin sormin.
- Paista minikukkoja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- (laita vuoat pellille – ne saattavat valuttaa hieman voita)
- Anna hetken jäähtyä ja tarjoile suoraan tartalettivuoista.
- Vanhanajan vaniljakastiketta tai soija vaniljakastiketta
Myös näillä sopii
Herkutella
Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
Timjami-Mansikkahillo (videoresepti)
Taaperon Piparkakut (ilman lisättyä valk. sokeria) Ve
Täydellinen kesäkohde: Ahvenanmaa