Minttu-Browniekakku Isälle (M)
Kaupallinen yhteistyö Fazer AITO
Ensi viikonloppuna juhlitaan taas, tällä kertaa isänpäivää. Nyt siis suunnitellaan miten hemmotella isiä heidän omana juhlapäivänään. Pääsin leipomaan isänpäiväkakkua etuajassa Kaslinkin kanssa ja lopputuloksena syntyi ihanan mehevä sekä maidoton Minttu-Browniekakku Isälle (M)!
Kuka ei rakastaisi suklaata? Tai minttua? Entä näiden yhdistelmää? En tähän hätään keksi ketään. Tämä yhdistelmä on pettämätön ja varmasti myös mieluinen isälle.
Olen aina ajatellut, että brownieta ei voisi leipoa ilman voita tai muita perinteisiä maitotuotteita. Joudun perumaan kaikki tähän väitteeseen liittyvät epäilyni. En ole myöskään leiponut browniepohjasta koskaan kerroskakkua ennen tätä. Hei, jos itse pidät perinteisestä mallista, voit leipoa tämän kakun myös suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai pellille ja levittää minttukreemin ”browniepiirakan” päälle.
Tästä kakusta leivotaan helposti ja herkullisesti maidoton Fazer Aito tuotteilla, jotka ovat asettuneet pysyviksi käyttötuotteiksi meidän arkeen. Leivon brownien aina lisäämällä taikinaan hieman vaniljaa, mutta tässä ohjeessa korvasin vaniljatangot Fazer Aito Vaniljakastikkeella, joka tekee kakkupohjasta samalla ihanan mehevän. Tuttu vaniljan aromi pääsee syventämään suklaan makua tällä tavalla. Browniekakkupohja saa jäädä tahmean meheväksi, mutta halutessaan sitä voi myös kostuttaa kaurajuomalla. Itse suosin kakkujen kostutukseen Aito Kaurajuomaa ja se sopii sellaisenaan tai ripauksella vaniljasokeria myös tämän kakun kosteuttajaksi.
Silkinpehmeä minttukreemi viimeistelee browniekakun ja tekee siitä raikkaan. Mintun maku syntyy helposti lisäämällä kreemiin minttu-aromia, jota löydät kauppojen leivontahyllyltä. Pienikin tippa riittää antamaan toivottua makua kreemille. Kakun päälle levitin ohuen kerroksen sulaa suklaata, tähän sopisi myös pehmeä suklaaganache. Oihh! Toivon juuri nyt tällä hetkellä, että saisin vielä yhden palan tätä ihanaa kakkua, joka on syöty!
Minttu-Browniekakku Isälle (M)
Noin 10 hlö
Browniepohja
- 200 g tummaa suklaata
- 150 g maidotonta margariinia
- 1 dl Fazer Aito Kaura Vaniljakastiketta
- 4 kananmunaa
- 3 dl ruokosokeria
- ripaus suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- Sulata suklaa ja margariini kattilassa, jätä jäähtymään. Mittaa sivuun myös vaniljakastike.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita munasokerivaahtoon ensin suklaaseos, vaniljakastike ja sitten kuivat aineet.
- Kaada taikina kahteen voideltuun 15 cm kakkuvuokaan. Laita vuokien pohjalle leivinpaperi, jotta kakku ei jää kiinni.
- Paista kakkuja uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden puutikulla.
Vinkki! Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, isommassa vuoassa tai pellillä. Pellillä paistoaika on noin 30 minuuttia. Tarkkaile paistoa puutikulla. Browniepohja saa jäädä hiukan tahmeaksi.
Kostutus
- 0.5 dl Fazer Aito Kaurajuoma
Vinkki! Lisää halutessasi kaurajuomaan ripaus vaniljasokeria!
Minttukreemi
- 200 g maidotonta margariinia
- 4 dl tomusokeria
- 2 tippaa piparminttuaromia
- 2 rkl Fazer Aito Kauravispiä
- 1 tippa vihreää pastaväriä
- Mittaa margariini isoon kulhoon ja vatkaa kuohkeksi ja vaaleaksi.
- Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista.
- Lisää vatkauksen loppuvaiheessa aromi, kerma ja vihreä pastaväri.
- Kun kreemi on tasaista ja sileää on se valmista kakun väliin.
Suklaakuorrute
- 100 g tummaa suklaata
- 4 rkl maidotonta margariinia
- Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää margariini sekaan.
- Kääntele sekaisin ja sileäksi.
Kakun kokoaminen:
- Jäähdytä kakku ja leikkaa kakkupohjat kahteen kerrokseen.
- Nosta pohjapala suoraan tarjoilualustalle ja kostuta kevyesti, lisää kerros kreemiä väliin ja tasoita palettiveitsellä.
- Toista sama kolmeen kerrokseen, kunnes koko kakku on koottu. Levitä loput kreemit kakun sivuille. Säästä pursotukseen noin 1 dl kreemiä.
- Valmista suklaakuorrute ja levitä se kakun päälle. Pursota osa kreemistä kakun reunoille kuorrutteen päälle pienellä tyllalla.
- Voit tarjoilla kakun heti isälle, NAM!
VINKKI! Katso Instagramin puolelta videot kakun kokoamiseen ja kreemitykseen
KAURATUOTTEILLA KAKKUPOHJAT MAIDOTTOMIKSI
Olen saanut lähiaikoina paljon positiivista palautetta siitä, että reseptiikassani otan huomioon myös vegaanit, maitoallergiset ja keliaakikot. Vain muutamassa palautteessa on ihmetelty myös miksi käytän nykyään niin paljon kauratuotteita. Tässä hieman ajatuksia asiasta.
- Tykkään kokeilla uusia raaka-aineita. Viimeisen vuoden aikana meidän taloudessa on siirrytty perinteisistä maitotuotteista kauratuotteisiin, joten näen luonnollisena, että tämä muutos näkyy myös reseptiikassani.
- Pyrin aina antamaan vaihtoehtoja teille lukijoille oli kyse niin jauhoista, maitotuotteista tai sokereista. Muistutan että kaikkien maitotuotteiden tilalla voit aina käyttää sitä sinulle tutuinta tuotetta, vaikka itse suosittelisin jotain muuta. Eli maitotuotteet ovat melkein poikkeuksetta korvattavissa aina toisella.
- Perinteisillä raaka-aineilla leivottuja ja kokattuja ohjeita löytyy pilvin pimein – joskus kasviperäinen (maidoton) reseptiikka tuntuu haastavalta, siksi suunnittelen reseptiikkaa nykyään näin päin. Opin siinä samalla itsekin uusia taitoja. Ja mikä parasta: leivotut herkut sopivat juhlissa kaikille ja maistuvat ihan yhtä hyvältä!
Muista jakaa oma kakkusi Instagramissa #anninuunissa niin pääsen ihastelemaan sinunkin versiotasi tästä mehevästä Isänpäiväkakusta!
Upeaa viikon jatkoa ja terkkuja Portugalista, jonne siirsin toimistoni eilen!
♥ Anni
Hei! Missä tämä kokoamisvideo? En löydä 🤔
Heips, videot näkyvät feedissä vain 24 h, mutta tallensin ne nyt reseptien kohdalle kohokohtiib 🙂 Sieltä siis löytyy.
Kuinka korkea kakku on? Mahtuuko perus kakunkuljetusastiaan, sellaiseen muoviseen?
Kakku on noin 10 cm korkea eli on melko korkea. En omista muovista kakunkuljetusastiaa, joten en tiedä sen korkeutta. Kakun voi tehdä myös isompaan vuokaan jolloin halkaisija suurenee ja korkeus pienenee 🙂