Helppo Päärynä-Kaurapaistos (G)
Tiedättekö mitä, päärynä on upea hedelmä? Se sopii myös loistavasti leivontaan. Mielestäni päärynää ei käytetä Suomessa tarpeeksi tai jotenkin minulle on jäänyt sellainen fiilis, että se jää aina omenan varjoon. Olen viime vuosina kehitellyt päärynästä ihania ohjeita, jotka tekin olette ottaneet vastaan intohimolla. Muistatko esimerkiksi tämän päärynä-valkosuklaakakun? Viime viikolla keitin myös uuniomenahillo-ohjeella päärynähilloa ja nam miten hyvää se onkaan!
Päätin taas loihtia päärynästä jotain ihanaa ja uutta herkkua. Tein rakastamani omena-kaurapaistoksen päärynällä. Maustoin päärynät hienostuneesti vaniljalla ja muuten tein paistoksen perinteisellä helpolla ohjeella, jolloin paistos on valmista puolessa tunnissa. NAM! Niin ihanaa ja yksinkertaista! Jälleen kerran tämä herkku sopii jälkiruoaksi tai vaikka aamupalaksi luonnonjogurtin kanssa. Voit tehdä paistoksen gluteenittomana ja vegaanisena halutessasi, lue ohjeet alempaa reseptin yhteydestä.
Onko sinulla jotain suosikki-päärynäohjeita? Olisi ihana saada uusia vinkkejä ja kuulla onko teitä muitakin, jotka rakastatte päärynää leivonnassa.
Helppo Päärynä-Kaurapaistos (G)
Noin 8 annosta
- 8 (kotimaista) päärynää
- 1 vaniljatangon siemenet
- 100 g voita (tai maidoton margariini)
- 3,5 dl kaurahiutaleita
- 0.75 dl sokeria (tiiviiksi puristettuna)
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja halkaise päärynät sekä poista siemenkodat. Lohko päärynät ja laita suoraan uunivuokaan vaniljan kanssa.
- Sulata voi kattilassa ja lisää sulaneen voin joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita lopuksi joukkoon sokeri ja vanilja.
- Sekoittele kunnolla ja levitä seos päärynöiden päälle.
- Paista paistosta noin 30 minuuttia uunin keskitasolla.
- Anna paistoksen jäähtyä hetki vuoassa ennen tarjoilua.
Aivan huippuresepti! Suosittelen! 🙂
Kiitos! 🙂 Meilläkin tykättiin tästä <3