Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Toffeen makuiset Halloweenkeksit ovat ihania ja mikä parasta niitä on hauska askarrellla yhdessä lasten kanssa! En ole ikinä ollut mikään keksien leipoja, mutta tänä vuonna innostuin – nimittäin Halloweenkekseistä! Leivoin jo muutama viikko sitten ensimmäisen satsin: Pääkalloja sekä lepakoita ja tässä tulee toinen: kurpitsoja ja luurankoja. Keksit ovat helppo leipoa ja koristella. Lisäksi ne näyttävät hauskalta Halloween-pöydässä ja maistuvat herkulliselta. Leivonta-aromeilla voi loihtia erilaisia makuja keksitaikinaan. Kokeilin tällä kertaa Englantilaista toffeeta, joka toi mukavan pehmeyden ja aromin kekseihin. Lapset rakastavat näitä!
Tarvitset nämä muotit keksien tekoon
- Kurpitsa-muotti
- Piparkakkumies-muotti
- Lepakko-muotti
Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Toffeekeksit (noin 30 kpl)
- 100 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 iso kananmuna
- 2 tl Toffee aromia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
- Mittaa tällä välin muut aineet valmiiksi (kaikki jauhot samaan kulhoon).
- Lisää tomusokeri dsi kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa.
- Lisää kananmuna ja aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
- Sihtaa vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
- Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
- Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
- Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
- Ota kurpitsa-muotilla ja piparkakkumies-muotilla keksejä taikinasta.
- Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
- Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia – niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
- Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.
Vinkkejä: Halutessasi taputtele taikina litteäksi paketiksi kelmun sisälle jo jääkaappiin, niin helpoitat sen kaulimista. Kylmä taikina on helpointa kaulita – taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti. Käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti kaulitsemista.
Koristelu
- 100 g oranssia sokerimassaa
- musta elintarvikekynä
- elintarvikeliima
- sitruunamehua + tomusokeria
- Kaulitse sokerimassa ohueksi silikonisella alustalla.
- Ota kurpitsamuotilla kurpitsoja massasta.
- Sivele kurpitsakeksien päälle ohuelti elintarvikeliimaa siveltimellä ja nosta kurpitsat keksien päälle. Painele ja siloita sormella tarvittaessa.
- Tee viillot massaan palettiveitsellä ja värjää kurpitsan kanta mustalla elintarviketussilla.
- Tee siruunamehusta ja tomusokerista jämäkkä tahna, laita se pursotinpussiin ja pursota luut piparkakkumieskeksien päälle.
- Värjää elintarviketussilla suu ja sieraimet luurangolle.
Aivan ihania keksejä! ♥
Kiitos ihana 🙂 näitä on niin kiva näpertää!
Tämä on tosi hyvä ohje. Olen tehnyt tällä jo muutaman kerran ja aina on ollut helppo kaulia ohuitakin keksejä. Kiitos!!
Ihana palaute 🙂 Kiitos paljon! Mukavaa alkavaa kesää sinulle!