Vanilja-Appelsiini Cupcakes
Ihanat vanilja-appelsiinikuppikakut sopivat pikkujoulujen tai miksi ei joulunkin herkkunaposteluun. Pienet kuppikakut ovat söpöjä ja niitä jaksaa syödä monta – ainakin meillä. Tutuille lukijoilleni on varmasti jo selvinnyt kuinka paljon kuppikakkuja rakastan. Kauniaisten joulunavaukseen tuli siis suunnitella taas uusi resepti ja siitä kuppikakut saivat sitten tuon vaniljan ja appelsiinin yhdistelmän. Toimii voin kertoa!
Meillä muuten pikkujoulutellaan oikein kunnolla tänään! Ystäviä on tulossa kylään ja pöydät notkuvat italialaisista jouluherkuista. Voi haikeus kohta tämäkin juhlakausi on ohi – niin rakastan jouluherkkuja, niiden tekemistä ja syömistä varmaan yhtä paljon! Täytyy nauttia viimisistä viikoista nyt oikein kunnolla!
Vanilja-Appelsiini Cupcakes
Ohje: (noin 40 minikuppikakkua)
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 0,5 tl raastettua vaniljatankoa
- muutama tippa appelsiini aromia
- 100 g voita
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 kananmunaa
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Sulata voi ja vatkaa se kevyesti kanamunan ja jogurtin kanssa sekaisin toisessa kulhossa.
- Yhdistä jauhoseos ja voimunaseos nuolimella käännellen tasaiseksi taikinaksi.
- Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
- Annostele taikinaa iso teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
- Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
Kuorrutus:
- 50 g voita
- 150 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 2-3 tl aitoa appelsiinijauhetta
- punaista pastaväriä
- kuusi koristerakeita
- Vatkaa tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa.
- Värjää kuorrutus punaisella pastavärillä..
- Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla ja kuorruta jäähtyneet muffinit.
- Viimeistele koristerakeilla.
Ihanan jouluisia! 🙂
Kiitos Hanna 🙂
Moikka, Voiko näitä kuppikakkuja tehdä pakkaseen, kärsiikö pakkasessa jos tekee etukäteen niitä ja sit kun laittaa tarjolle niin laittaa tuon kuorrutuksen? 🙂
Moi Suvi, muffinssit eli nämäkin kuppikakut voi aina pakastaa. Pakasta tuoreina heti kun ovat jäähtyneet. Pakkaa sekä peittele hyvin ja sulata huoneenlämmössä kun otat pois. Ovat kuin vasta leivottuna näillä ohjeilla. Mukavaa leivontaa!
voiko vaniljatangon korvata vanilja aromilla?
Totta kai – vanilja on mauste ja sen voi aina korvata jollain muulla ohjeissa – tai jättää pois.