Dallaspullat – Mökkipullat
Dallaspullia, niitä on mieheni kinunut nyt kolme vuotta. Viimeksi kun hän dallaspullia sai minun tekemänä oli pullien muoto boston. Silloinkin pullat vietiin mökille kesälomalla ja herkuteltiin mökkikahveilla ystävien kanssa. Ai miksikö näitä joutuu odottelemaan ja kinuamaan useampia vuosia? No ihan vaan siksi, että ne ovat niin perinteisiä, melkein tylsiä ja haluan aina kokeilla jotain uutta. Herkullisia dallaspullat ovat, sitä en missään nimessä kiellä.
Oli itse asiassa ihan hetken mielijohde tämä pullien leipominen. Minulla oli ylimääräinen hiiva jääkaapissa ja siitä piti päästä eroon. Halusin myös yllättää aviomieheni ja fiilistellä tulevaa mökkilomaa. Minusta pullakahvit kuuluvat mökkeilyyn ja mökkikahvit herättävät aina muistoja, mummin ja vaarin kesämökistä ja lapsuuden kesistä. Silloin kyllä syötiin voipullia ja voi vitsit miten hyviä ne olivatkaan! Näiden muistojen takia nimesin ohjeen myös mökkipulla-ohjeeksi.
Vilautin näistä perinteisistä pullista kuvan ja pienen videopätkän Instagramin puolella ja heti tuli muutama kysymys ohjeesta (vaikka dallaspulla-ohjeita löytyy googlesta pilvin pimein) ja päätin kirjoitella oman versioni tänne blogin puolelle. Leivoin pullat muffinipellille, jossa ne pitävät hyvin muotonsa. Pullat voi totta kai leipoa myös perinteisesti suoraan pellille leivinpaperin päälle.
Dallaspullat – Mökkipullat
Noin 12 pullaa.
Pullataikina
- 2,5 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 1 kananmuna (voiteluun)
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
- Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
- Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla ja jätä se hetkeksi liinan alle.
- Valmista täyte ja levitä se tasaisesti esimerkiksi nuolijalla taikinalevylle.
- Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (noin 12 pullaa).
- Nosta pullat paperisilla muffinivuoilla vuoratulle muffinipellille.
- Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
- Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Täyte
- 50 g voita
- 1 pussi vaniljakastikejauhetta
- 3 rkl sokeria
- 1 kananmuna
- 200 g vaniljarahkaa
- Sulata voi ja lisää sen sekaan kananmuna hyvin sekoittamalla.
- Lisää seuraavaksi vaniljakastikejauhe, sokerit ja lopuksi rahka.
- Sekoita täyte hyvin ja levitä pullalevylle.
Ei muuta kuin pullataikina kohoamaan. Itse lähden tästä paistelemaan lettuja meidän mökkibrunssille. Saa nähdä kohoaako täällä Raumalla myös pullataikina tällä viikolla. Voit seurata mökkimatkaani Instagramin puolella.
Ihanaa uutta kesäviikkoa!
♥ Anni
Vaniljakastikejauhe, millä voisin korvata sen? Asun ulkomailla, eikä täällä ole sellaisia… Dallaspullay ovat kuitenkn suurta herkkuani!
Hei Susku, missä asut? Onko siellä valmista paiston kestävää vaniljakreemiä tai jotain muuta jauhetta, jolla voidaan jähmettää kreemiksi? Voit toki tehdä täytteen itse kermasta, keltuaisista ja sokerista 🙂