Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu
Olen todella ihastunut kääretorttuihin viime aikoina. Olen pitänyt niitä hiukan tylsinä aiemmin, mutta miksi?! Niistä voi taikoa melkein mitä vain, vain mielikuvitus on rajana varsinkin täytteiden suhteen. Kääretortut myös sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Olen leiponut viimeisen kahden kuukauden aikana enemmän kääretorttuja kuin aikaisemmin yhteensä. Ihan oikeasti! Kääretorttu on hyvin muuntautuva ja voi miten helppoa ja nopeaa kääristen leipominen on. Leivoin muutama viikko sitten Nutella-Kääretortun ja tänään esittelen teille oi niin ihanan Suklaa-Kirsikkakääretortun!
Tämän tortun taikina on perinteinen kääretorttutaikina, joka leivotaan uunipellille. Suklaisen siitä tekee kaakaojauhe. Mikä sopisi paremmin suklaan kanssa kuin kirsikka? Sitä löytyy siis täytteestä hillona ja moussena! Koska halusin reseptistä loppuun asti helpon ja huolettoman tein kirsikkamoussen hyydykejauheesta. Hyydykejauheet ovat helppokäyttöisiä ja tarvitset moussen tekoon jauheen lisäksi vain kermavaahtoa ja tilkan vettä. Löydät kaupastani hyydykejauheita kahdeksassa eri maussa.
Helppo, ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu olkaa hyvä ❤
Helppo Ihana Suklaa-Kirsikkakääretorttu
Tumma kääretorttupohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 0.5 dl kaakaojauhetta
- 0.5 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
- Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Nosta pelti uunista ja kääretortun jäähtyä hetki.
- Kippaa sen jälkeen torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä. Käännä torttu vielä kerran ja levitä täyte paistopinnalle palettiveitsellä.
Täyte
- kirsikkahilloa
- 2.5 dl kermaa
- 70 g kirsikka hyydykejauhetta (puoli purkkia) esim. täältä
- Levitä ohut kerros kirsikkahilloa kääretorttupohjalle palettiveitsen avulla.
- Valmista kirsikkamousse hyydykejauhe -pakkauksen ohjeiden mukaan:1. Sekoittamalla hyydykejauhe veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset.
3. Mousse on valmista levitettäväksi hillon päälle. - Kääri kääretorttu napakaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen leveämmästä sivusta ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ihanaa päivää!
/Anni
Voisiko kauppaan lisätä tuotetiedot hyydykejauheesta? Olisi kiva tietää, miten tuote sopii keliaakikolle, maitoallergiselle, vegaanille,…
Hei, tottakai! Kiitos palautteesta – lisäämme tuotetiedot pikimmiten! 🙂 Hyvää viikonloppua!
Kääretorttu olisikin ihanan helppo viikonlopun kutsuille!
Voiko perunajauhot korvata samalla määrällä maizenaa? Vieraissa kun on peruna-allergiggo.
Mari
Kiitos kommentista Mari 🙂 Nyt täytyy sanoa, etten ole korvannut perunajauhoja ikinä maizenalla kääretorttuohjassa, joten en osaa sanoa miten ne reagoivat. Kääretortturesepteissä perunajauhoja laitetaan taikinaan sen takia, että ne antavat pohjalle elastisuutta ja näin kääretorttupohja ei repeile niin herkästi kuin pelkästä vehnäjauhoista tehty torttu. Voit siis tehdä ilmankin perunajauhoja pohjan. Suosittelen käärimään tortun hieman lämpimänä – jäähdytys ja sitten täyttö ja rullaus. Esirullaus antaa pohjalle muistia ja näin voi myös välttää repeilyn.
Selvä pyy! Ehkä on varmempaa jättää vaan muut jauhot pois.
Koitinkin googlettaa maizenalla korvaamista, mutta aika vähän löytyi tietoa. Pitäis joskus vaan ottaa ja testata.
Kiitos kaunis sinulle, blogiasi on kiva lukea ja odotan aina seuraavaa leivontaohjetta:)
Kiitos palautteesta ja mukavista kommenteista. Tuo maizena-juttu pitää kyllä testata joskus! 🙂 Hyvää Naistenpäivää!
Minkä merkkistä kirsikka hyydykejauhetta olet käyttänyt? On ilmeisesti ollut kaupassasi myynnissä, nyt sivuja/tietoja ei enää ole?
Kiitos 🙂
Olen käyttänyt Städterin kirsikan makuista hyydykejauhetta. Täällä ainakin näytti olevan:
https://www.decola.fi/product/3349/stadter-hyydykejauhe-kirsikka-125-g