Malediivit – Unelmien häämatka
Me oltiin molemmat aina haaveiltu, että pääsisimme Malediiveille omaan mökkiin kirkkaan turkoosin meren päälle. Kun oli aika suunnitella häämatkaa, oli melkein alusta asti selvää minkä kohteen lopulta valitsemme. Kyllä me tutustuttiin myös muihin kohteisiin, mutta aina vain palattiin takaisin Malediiveille. Tuli sellainen fiilis, että nyt tai ei koskaan. Malediivit on täydellinen häämatkakohde.
Täytyy näin alkuun sanoa, että matkamme oli unelmien täyttymys. Siitä syystä en ole pystynyt paluun jälkeen oikein katsomaan matkakuviamme, saati sitten kirjoittamaan tätä postausta, mitä moni teistä on jo pitkään odottanut. Ihania muistoja nämä hetket ovat, mutta jotenkin oli vaikea päästää irti, kuten kävi myös häiden kanssa. En pystynyt aluksi katsomaan mitään hääkuvia, videoita, selaamaan hääkansiota, kortteja tai muuta häihin liittyvää. Tuli heti itku ja suuri haikeus.
Päätin pätkiä meidän matkan osiin ja tähän on useita syitä. Yhdestä postauksesta tulisi aivan liian pitkä ja en tiedä saisinko edes kaikkea mahtumaan siihen tai pystyisinkö sellaiseen urakkaan kerralla. Kerron matkastamme kuvien ja Instagramissa lähettämienne kysymysten kautta, joten jos muut yksityiskohdat kiinnostavat jätä kommenttia tämän postauksen alle.
Malediivit – Unelmien häämatka
Malediivit on melkein 1200 saaresta ja atollista koostuva 800 kilometriä pitkä saaristo. 200 saarista/atolleista on asuttuja ja 80:llä niistä on hotelleja tai muita matkailupalveluja. Malediivien korkein kohta on vain 2.4 m merenpinnan yläpuolella ja 80 % koko maasta on alle metrin korkeudella. Ilmaston lämpeneminen ja sen aiheuttama merenpinnan nousu on vakava uhka Malediiveille. Voidaan olettaa, että Malediivit uppoaa mereen seuraavan 20 vuoden sisällä, joten tästäkin syystä Malediiveille kannattaa matkustaa nyt, jos sinne todella haluaa.
Malediivit on kallis matkakohde ja ehkä siksi se on leimautunut (spesiaaliksi) häämatkakohteeksi. Malediivien matkailu kohdistui pitkään ainoastaan ”resort-saarille”, joissa kansainväliset luksus-hotelliketjut ovat hinnoitelleet matkat korkealle. Suurin osa resorteista tarjoaa valmiita all inclusive -paketteja. Koska saaret/atollit ovat usein pieniä ja niissä on vain muutama ravintola, on tämä järkevää. Nykyään Malediiveille voi tehdä myös huokeampia omatoimimatkoja paikallisten asuttamille saarille ja näin päästä hieman edullisemmin tutustumaan tähän upeaan paratiisiin. Samalla voi tukea paikallista väestöä, joka voi vihdoin hyötyä turismista.
Malediiveille ei ole suoria lentoja Helsinki-Vantaalta. Me lensimme Qatar Airwaysillä Dohaan, jossa oli parin tunnin välilasku ja siitä jatkoimme Maleen. Maleen voi saada lentoja edullisestikin. Yksi tärkeä huomioitava asia on kuitenkin omalle atollille pääsy. Vain osaan atolleista menee venekuljetus Malesta, joten vesitason varaaminen tulee myös laskea matkabudjettiin. Riippuen resortista tämä saattaa sisältyä hotellin tarjoamiin palveluihin. Matkapaketteihin vesitasolennot yleensä kuuluvat. Matkan Malediiveille voi varata matkanjärjestäjän kautta tai kokoamalla sen itse palasista.
Tuo lyhyt 20 minuutin lento vesitasolla oli kyllä kokemuksena ihan mieletön. Mulla tuli ihan itku silmään siinä rakkaan vierellä istuessa ja alapuolella olevaa turkoosia merta ja saaria katsellessa. Se oli jotenkin epätodellista.
Veligandu Island
Kun päästiin perille nämä maisemat odottivat meitä. Mikään paikka koskaan ei ole ollut yhtä kaunis. Teki mieli kuvata koko ajan (haha), mutta edes kuvat eivät kerro todellisuutta siitä miten kaunis tämä paikka todella olikaan. Maanpäällinen paratiisi – se kuvaa jotenkin pientä saarta, jolla saimme lomailla parin viikon ajan.
Käytimme todella paljon aikaa meille oikean atollin eli resortin löytämiseen. Yksinkertaisesti aloitimme selaamalla Tripadvisoria budjetimme ja kriteeriemme mukaan. Vain taivas on rajana siinä mitä Malediiveilta löytyy. Sieltä voi vuokrata oman saarenkin, jos haluaa tai on varaa. Oman saaren vuokraus maksaa noin 300 000 € / muutama viikko. Kääk.
Matkojen hinnat vaihtelevat hiukan sen mukaan koska matkalle lähtee. Vuodenvaide on kaikista kalleinta aikaa. Meille se oli ainoa mahdollinen aika lähteä matkalle lomien takia. Matkaa varten olimme säästäneet jonkun aikaa ja osan matkastamme maksoivat häävieraat meille häälahjana. Olemme ikuisesti kiitollisia!
Kriteerimme
- Oma villa meren päällä
- Hyvä ruoka
- Pienempi, romanttinen saari
Melkein kaikki resortit tarjoavat mahdollisuuden asua villassa veden päällä, mutta poikkeuksetta ”water villoista” veloitetaan aina jopa tuplahinta rantahuviloihin nähden. Halusimme rauhoittua, rentoutua ja viettää aikaa kahdestaan häämatkallamme, joten emme halunneet matkustaa suurelle saarelle, suureen hotelliketjuun, joka on täynnä turisteja. Kuin vahingossa löytyi jossain vaiheessa Tripadvisorin kautta Veligandu Island & Spa, joka oli saanut täydet 5 tähteä ja arvostelut olivat pelkästään ylistävän positiivisia. Myös ruokaa kehuttiin paljon ja tällä todella on merkitystä, jos asuu kaksi viikkoa samalla saarella ja syö samassa ravintolassa. Veligandussa suurin osa huoneista on veden päällä, eikä hintaero beach villoihin ollut niin kova kuin muissa resorteissa, joihin tutustuimme. Mietimme pitkään, että jotain vikaa tässä pitää olla kun kaikki arvostelut olivat ainoastaan ylistäviä. Mutta ei – arvostelut olivat täysin perusteltuja. Ruoka, palvelu ja koko saari oli täydellinen (ainakin meille).
Veligandu Island sijaitsee pohjoisilla ari-atolleilla. Saari on vain 600 metriä pitkä ja sen voi kiertää kävellen alle tunnissa. Saari on siis todella pieni ja sinne mahtuu siksi vähemmän turisteja. Vaikka Veligandu oli koko matkamme ajan täyteen buukattu, löysimme itsemme usein rannalta kahdestaan. Saarella oli myös paljon rentoutumispaikkoja, joissa muita ihmisiä ei tarvinnut nähdä jos ei halunnut. Monet matkailijat (kuten mekin) saattoivat viettää myös koko päivän omalla villallaan, koska mikä syy omalta terassilta olisi ollut poistua, kun portaat veivät suoraan turkoosiin veteen ja lähin koralliriutta sijaitsi oman villan alla. Välillä terassilla istuessa saattoi nähdä delfiiniparven uivan ohi. Ja tämä on ihan totta!
Aamiaisenkin sai halutessaan tilattua huoneeseen ja varmaan lounaankin, jos olisi halunnut linnoittautua mökkiin koko päiväksi. Vaikka villat olivat vierekkäin, on ne rakennettu niin ettei näköyhteyttä viereiselle villalle ole. Yksityisyys oli taattu!
Matkustimme Malediiveille vuodenvaihteessa, jolloin lämpötila oli noin 28-30 astetta (Ari Atollit). Ilmasto oli hyvin miellyttävä, koska pieni tuulenvire kävi koko ajan. Aurinko on todella voimakas ja salakavala päiväntasaajalla. Aurinkorasvan suojakertoimena meillä oli koko ajan käytössä 30-50. Vinkki! Myös korvanlehdet kannattaa suojata. Unohdin tämän yhtenä päivänä ja toinen korvanlehteni paloi pahasti auringossa. Se oli suoraan sanottuna ihan järkyttävää, yhdet yöunet meni korvaa varoessa.
Rakastan auringonlaskuja ja siksi meille oli todella tärkeää, että saisimme villan, joka sijaitsee ns. ”sunset puolella”. Olin yhteydessä resortiimme ennen matkaamme ja välitin toiveet sinne. Saimme täydellisen mökin, kuten sitä itse kutsuin, täydellisellä sijainnilla. Äänestimme yhdessä auringonlaskut koko matkan parhaimmiksi hetkiksi. Yleensä istuimme terassilla katsellen auringonlaskua, mutta sen aikaan oli myös ihana uida ja käydä kurkkimassa mökin alla uivia kaloja. Halusin usein tämän hetken päivässä kestävän ikuisesti.
Villamme yhteydessä oli myös oma poreamme omalla terassilla, jossa pystyi nautiskelemaan maisemista ja auringonlaskuista. Käytimme poreammetta vain kahdesti. Loppupeleissä emme kokeneet sen tuovan suurta lisäarvoa, vaikka kieltämättä olimme siitä ensin todella innoissamme.
Ympäri saarta löytyi mukavia paikkoja rentoutumiseen. Riippukeinuja, rantakeinuja ja muita lepotuoleja, päiväunille sekä lukutuokioille. Aina oli yhtä rauhallista ja aina löytyi oma yksityinen paikka. Täällä ei todellakaan rantapetejä varailtu, mikä varmasti on monille tuttua useimmissa rantalomakohteissa.
Osa teistä kysyi, että miltä saaren sisämaa näytti, kun kaikissa kuvissa näkyy aina merta ja ranta? Alla kuva ”sisämaasta”, jos sitä sellaiseksi voi kutsua. Sisämaa oli kuin trooppinen viidakko ja jokainen viidakkopolku vei aina rannalle, jossa ravintolat, uima-altaat, kahvilat, baarit ja kaikki elämä tapahtui.
Saarella ei ollut käärmeitä, yhden liskon (gekko) taisin nähdä ja ötököitäkin oli todella vähän (tätäkin kysyttiin). Perhosia tosin oli paljon, mutta ne ovatkin ihania!
”No News, No Shoes”. Saaren motto kävi toteen kirjaimellisesti. Emme käyttäneet kenkiä kahteen viikkoon, joten niitä on turha pakata mukaan. Myös ravintolan lattia oli materiaaliltaan hiekkaa. Niin emme muuten lukeneet myöskään uutisia. Lööppejä tai lehtiä ei saarelta löytynyt edes pienestä matkamuistomyymälästä, joka oli muuten ainoa kauppa koko saarella. Täydellistä.
Kookospalmu on Malediivien kansallispuu ja niitä oli saarella paljon. Kookos näkyi ja maistui myös paikallisessa ruoassa.
Aktiviteetit
Saarella oli meidän mieleen tarpeeksi tekemistä. Kävimme suppailemassa, snorklaamassa, veneretkillä, kuntosalilla, spa-hoidoissa ja joogaamassa. Kaiken muun ajan luimme, nukuimme, keskustelimme ja nautimme toisistamme.
Näiden aktiviteettien lisäksi olisi ollut mahdollista laitesukeltaa, kajakoida, vesihiihtää, surffata ja tehdä erilaisia retkiä lähisaarille. Kaikkia aktiviteettejä pystyi tekemään myös ohjatusti varaamalla ajan opastukseen tai opastetuille retkille.
Merenkäynti oli lomamme aikana todella hurjaa, joten emme tehneet suunniteltuja retkiä lähisaarille, joilla olisi voinut tutustua muun muassa paikallisiin ihmisiin ja heidän kulttuuriinsa. Minulla on lievä merikauhu, joka verottaa matkoilla aina veneretkiä. Tämä oli ehkä ainoa asia, joka jäi hieman harmittamaan.
Voitin pelkojani matkalla snorklatessa, nimittäin sukeltaminen ja vedenalainen maailma on ollut minulle myös suuri pelko. Tällä matkalla huomasin kuitenkin innostuvani siitä. Meri on täynnä kiinnostavia kaloja, eikä niitä nähdäkseen tarvitse uida edes kauas. Vedenalainen maailma on upea! Meillä kävi mieletön tuuri kun mökkimme alla oli pieni riutta, jonka ympärillä saattoi bongata useita eri lajeja. Yhtenä päivänä näimme myös värikkään mustekalan.
Riuttahait ja pikkukalat uivat päivittäin rantavedessä ja niitä oli hauska katsella. Hait eivät ole kiinnostuneita ihmisistä ja niitä ei tarvitse pelätä. Ne olivat lähinnä sööttejä. Yhtenä iltana istuimme rannalle katetun pöydän ääressä illallisella ja huomasimme rantavedessä pienen hitaasti liikkuvan evän veden pinnassa. Nauratti, vaikka kohtaus oli kuin jostain hai(kauhu)elokuvasta. Isoja rauskuja tosin vähän varoimme, niitäkin oli paljon, mutta hieman syvemmällä. Rauskut eivät tee mitään, mutta yllätettynä ne saattavat pistää.
Ruoka ja viinit
Ahh ruoka ja viinit. Se, että käytännössä syö samassa ravintolassa kaksi viikkoa putkeen ja ei kyllästy yhtään, kertoo siitä miten hyvää ruoka resortissamme oli. Se oli runsasta, tuoretta, taidolla tehtyä, maukasta, mausteista ja vaihtelevaa. Uskon, että ravintolasta, jota johti saksalainen pääkokki löytyi jokaiselle jotain, niille todella nirsoille myös. Pakettiimme kuului kaikki ruokailut ja juomat matkan aikana. Vain romanttisista rantaillallisista otettiin lisämaksu.
Resortissa oli kolme ravintolaa. Rantabaari, josta sai ruokaa koko ajan, fiinimpi ala carte ravintola, josta pystyi varaamaan romanttisia illallisia kahdelle, (vaikka rannalle katettuna) ja buffet tyylinen ravintola, joka oli auki joka päivä tiettyinä aikoina. Esimerkiksi lounasta tarjoiltiin päivittäin vain tunnin ajan noutopöydästä. Uskoimme tämän johtuvan ilmastosta ja siitä, että ruoka haluttiin tarjota aina tuoreena – ei pitkään seisoneena. Myös buffet ravintolassa ruokaa pystyi tilaamaan annoksina, jotka kokit tekivät silmiesi edessä. Söimme paljon grillattua tuoretta kalaa. Malediiviläinen ruoka on saanut paljon vaikutteita Intiasta, joten tarjolla oli usein erilaisia curryja ja mausteisia kastikkeita riisin kanssa.
Aamiaisella oli mahdollista tilata vastapaistettuja vohveleita. Söin ne aina hedelmäsalaatin ja pähkinöiden kanssa.
Söimme lounasta rantabaarissa, kun emme kerenneet buffet ravintolaan. Listalta löytyi tapaksia, burgereita, pizzaa, hedelmiä, leivonnaisia ja muuta pientä maistuvaa.
Villoissa oli minibaarit, jotka sisältyivät matkan hintaan. Minibaarissa oli suolaista ja makeaa naposteltavaa, virvokkeita sekä viinejä. Suosikiksemme nousi tämä espanjalainen Rosé. Olin todella positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaita ja hyviä viinejä kohteessa oli tarjolla. Suurena viinin ystävänä jännitin tätä hieman etukäteen. Kuohuviinit ja shamppanjat maksoivat erikseen, mutta häämatkalaisina meitä hemmoteltiin ja meille tuotiin kahdesti shamppanjaa huoneeseen.
En maistanut kahteen ensimmäiseen päivään mitään makeita herkkuja ravintolan noutopöydästä, koska oletin niiden olevan niitä perinteisiä ”kauniita, mutta mauttomia jälkiruokia”, joita valitettavan usein noutopöydistä saa. Tämä osoittautui suureksi virheeksi, nimittäin jälkiruoat olivat aivan mahtavia ja kahden viikon aikana en maistanut yhtään kertaa samaa jälkiruokaa, vaikka sortteja oli joka ilta useita. Hedelmät olivat myös yhtä ihania kuin trooppisissa kohteissa yleensäkin.
Ravintolan oma pieni leipomo paistoi joka aamu tuoreet leivät, croissantit, muffinssit ja muut leivonnaiset. Aamiaiselle kannatti mennä aina ajoissa, jotta kostea ilmasto ei kerennyt nihkeyttää rapeita, uunituoreita leivonnaisia.
Auringonlaskun (ja nousun) monet värit ♥
Mitä muuta haluaisit lukea häämatkastamme?
- Lisää Veligandu Islandista yleisesti?
- Spa ja millaisia hoitoja otimme?
- Lisää ruoasta ja ravintoloista?
- Häävalokuvauksesta?
- Hääpaketista yleisesti?
Jotain muuta, mitä?
♥ Anni
Moikka, ihana postaus, taas kerran! Niin vaan nousee Malediivit meidänkin listalla koko ajan… Tosin kahdelle opiskelijalle tämä on aika tyyris loma, kun eivät ne häätkään ole ilmaiset…
Kuulisinkin mielelläni lisää esim. häämatkapaketeista.
Kiitos Kia!
Voisin tosiaan kirjoittaa erikseen tuosta hääpaketista minkä meidän resort tarjosi, mitä siihen kuului kaiken kaikkiaan ja mikä maksoi extraa.
Häämatkaa varten tosiaan pitää hiukan säästellä ja me toivoimme vierailta lahjaksi häämatkaan apua. Onneksi häämatkalle ei tarvitse lähteä ihan heti häiden jälkeen vaan sen voi tehdä myös myöhemmin, kun on enemmän säästössä 🙂
Voihan itku miten ikävä on Malediiveille.. Mulla kävi ihan samalla tavalla ja tuo haikeus jatkuu edelleen.. Mutta lupailin itselleni että ensi vuonna pyöreitä täyttäessäni voisin olla tuolla ❤️
Mulla on kestänyt ”lomaltapaluu masennus” kohta 2 kk 😀 Melkein kaikki jakavat samat fiilikset. Ja näköjään helpotusta ei ole tulossa <3 Toivottavasti pääset viettämään pyöreitä näihin maisemiin! Kiitos kommentistasi!
Ihana postaus! Kiitos! Meillä on myös suunnitelmissa lähteä elokuussa häiden jälkeen häämatkalle Malediiveille. Tämä paikka jossa olette olleet kuulosti täydelliseltä! Saanko kysyö mitä teillä tuli matka kokonaisuudessaan maksamaan? 😊
Hei Marianne, ihanaa eli teillä vasta matka edessä. Elokuussa hinnat pitäisi olla huomattavasti edullisemmat – jopa puolet! Meidän matka oli kallis – kallein matka mikä ollaan tehty, mutta tosiaan hintoihin vaikuttaa valittu huoneluokka, matkustusaika ja mitä paketti sisältää. Sanoisin että noin 500-1000€/yö sisältäen lennot ja ruoat on hintahaitari. Kaikki hinnat löytyy tarkemmin resortin sivuilta.
Ihana postaus! Meillä myös sama kohde tiedossa 🙂 Olisi kiva tietää mistä saitte buukattua vesitasomatkan lentoasemalta atollille ja takaisin?
Hei Charlotte,
Useimmat resortit tarjoavat vesitasomatkan huonevarauksen yhteydessä – myös meidän resort tarjoaa ja ne kannattaa ottaa sitä kautta. Samoin jos varaa suomalaiselta matkanjärjestäjältä tarjoavat he vesitasolentoja varauksen yhteydessä 🙂
Voi Anni, miten ihana, suorastaan taivaallisen eksoottinen paratiisi on teidän lomakohteenne ollut <3 <3 <3. Näitä sun kuvia katsellessa tulee niin hyvä mieli ja silmä lepää <3. Täydellinen paikka häämatkalle ja rakastavaisille.
Upeita kuviasi on ilo katsella, melkein aistin tuoksut ja veden liplatuksen sekä palmupuiden havinan.
Miten tuo ruokakin on kuin paratiisista!
Kiitos, että jat tämän meidän lukijoiden kanssa <3.
Nyt se lottovoitto ja äkkiä!
Sari kiitos, ihana viesti! Tämä oli kyllä juuri se oikea paikka meille ja häämatkalle. Oli ihana kokea tämä. Jos sain tuoksut ja meren kohinan lähellesi kirjoituksella, niin onnistuin! Lottovoittoa odotellessa 🙂 <3
Viikonloppuna oli vielä miehelleni näytettävä nää sun kuvat. Laitettiin yhdessä lotto vetämään :D.
Hih mä pidän teille peukkuja! Teidän pitäisi kyllä päästä tänne <3 🙂
Ihania kuvia! Ainoa mikä pisti ehkä vähän silmään tai ”kuulosti hassulta” mun mielestä oli se, että puhut ilmaston lämpenemisen aiheuttavan Malediivien uppoamisen ja samassa kehotat kaikkia siis lentämään sinne nyt (eli edesauttamaan sitä ilmastonmuutosta). Tarkoitus ei siis moralisoida, kyllähän tuolla itsekin mieluusti olis! 😍 jotenkin vaan karua että saari tulee uppoamaan jossain vaiheessa….
Hei Elka,
Harmi, että tämä pisti sinulla silmään näin pahasti. Tämä postaus kertoo meidän häämatkasta eikä ole kehoitus tai mainos kehoittaa muita matkustamaan Malediiveille (vaikka helposti siinä käy niin että tänne haluaa – kuvien perusteella 🙂 ). Pyrin kertomaan postauksessani eri näkökulmista tästä matkakohteesta ihmisten toiveiden mukaisesti (myös siitä karusta totuudesta). En ota kantaa ilmastoasioihin tässä postauksessa .
Kiitos vastauksesta! 😊❤️
Uskalsitte ilmeisesti syödä valmiiksikuorittuja hedelmiä ja juomat jäiden kera? Itse aina vähän jännitän eksoottisissa maissa noiden syömistä.
Kuvien perusteella aivan ihana paikka! Eikö tullut tylsää? 😀
Ja sitten kun olen tämmöinen kieliärsyyntyjä, niin on vähän tönkköä suomea sanoa ”pystyä tehdä”. Se pitäisi olla ”pystyä tekemään”. 😛 Anteeksi, häiritsi vaan, kun oli moneen kertaan tuo sama tokaisu. 😀
Kielivirheet korjattu 😉
Paikka oli upea ja meillä ei kyllä tosiaankaan tullut tylsää, päinvastoin aika loppui kesken. Saarella oli paljon aktiviteetteja ja tekemistä, jos on sen tyyppinen ettei viihdy paikoillaan. Minusta on myös taito rauhoittua ja pystyä olla vaan. Näin kauniissa paikassa meille riitti se, että sai ihailla luontoa sekä maisemia, lukea kirjaa ja olla toisen kanssa.
Meidän ei tarvinnut jännittää ruokien ja juomien syömistä. Kaikki hedelmät ja jäät syötiin ja vatsatauteja ei tullut.
Olipa ihana postaus! Matkanne on vaikuttanut oikein mukavalta. Osaatkohan muuten yhtään sanoa, että mitenköhän siellä osataan huomioida erityisruokavalioita? Paikka kiinnostaisi itseäni kovasti, mutta ehdottoman gluteenittomuuden takia pienelle saarelle muutaman ravintolan varaan matkustaminen mietityttää. Ymmärrän kyllä, että tällaiseen tuskin on häämatkalla kiinnittänyt huomiota, mutta voin aina kokeilla! 😁
Muista että viljat ja yleensäkin maitotuotteet aivan erillaisia kun suomessa,tuskin ongelmia. kokemuksesta tiedän.olin siellä tammikuussa
Kiitos Kiinnostunut 🙂 Itseasiassa Veligandun aamiaisella ja ravintolassa oli mahdollista valita kasvipohjaisia maitoja ja gluteenittomia tuotteita löytyi myös paistopisteeltä. Jos muistan oikein niin kokit valmistivat esimerkiksi pastaa ja muita annoksia myös gluteenittomasti pyydettäessä. Itseasiassa minä näen asian niin että tarjonta ja palvelu on juuri sen takia erityisen hyvää ja monipuolista, koska ihmiset matkustavat saarelle jossa on vain pari ravintolaa. Kukaan ei tulisi takaisin saarelle, jos ruoka olisi yksipuolista tai pettymys. Ruokaan kyllä panostetaan suuresti ja se on varmasti yksi syy miksi matkan ovat näinkin kalliita.
Muista että viljat ja yleensäkin maitotuotteet aivan erillaisia kun suomessa,tuskin ongelmia. kokemuksesta tiedän.olin siellä tammikuussa
Voi jestas mitä kuvia! Kuulostaa ihan mielettömän upealta paikalta . Harmittaa etten aikoinani joskus kauan sitten matkanjärjestäjällä töissä ollessani käynyt Malediiveilla. Se oli sitä aikaa, kun työntekijät jopa saivat matkoja ns. pilkkahintaan ja tällä kyseisellä matkanjärjestäjällä oli myös Malediivit kohteena. No, tulihan sitä kuitenkin matkusteltua, ei siinä mitään. Kuitenkin Malediivit on jäänyt kummittelemaan mieleen ” joskus sitten” kohteena. Oliskohan jo aika toteuttaa se 🙂
Ihana tarina! Kiva jos postauksesi herätti muistot Malediiveja kohtaan. Tämä on kyllä kohde, jonne kannattaa kerran elämässä päästä nauttimaan maisemista, ruoasta ja pelkästä ihanasta olosta!
Voi mitn ihania kuvia ja mikä paikka! <3 Tuonne on päästävä! Kiitos kun jaoit tämän. Kaikki lisäjutut kiinnostaa ehdottomasti! =)
Kiitos kommentistasi Krista. Pitää viimeistellä tuo resortistamme kertova juttu viimein <3
Hieno tarina❤. Tiedän tuon kaipuun, se ei lopu koskaan. Ekakerran Malediiveille rantautuessa minua alkoi itkettää, se oli niin huippu tunne. Nyt olemme kavereiden kanssa käyneet noin 7 kertaa, joskus samalla saarella ja välillä uudella. Aina ovat olleet ihania. Viimeksi, kun lähdimme, niin minä itkin aika monta kertaa lennon aikana sitä tuskaa, että pääsenköhän enää koskaan takaisin. Tutustuimme yhden saaren omistajaankin, joka pyyti meitä töihin saarelleen. Toivon kaikille diivifaneille ihanaa syksyä.
Kiitos ihanasta viestistäsi. Malediivit on jäänyt ikuisiksi ajoiksi meidän mieleen ja sydämiin <3 On se upea paikka, jonne jokaisen pitäisi päästä ainakin kerran elämässään! Ihanaa alkavaa syksyä sinulle. Toivottavasti pääset vielä takaisin 🙂
Moi, mahtavan näköinen paikka! 😊 Olemme myös suunnitelleet matkaa malediiveille ja huomasimme, että siellä on melkoisesti noussut dengue kuume tapauksia. Oliko teidän hotellilla hyttysiä? Lähinnä tämä rupesi mietityttämään, koska huomasin olevani raskaana 😊
Voi onnittelut teille molemmille <3 <3 <3 Meidän resortissa ei ollut mitään hyönteisiä tai siis koko atollilla. Muutaman perhosen taisimme nähdä 🙂 ihmettelimme tätä itseasiassa, muissa trooppisissa kohteissa kun hyttysiä yleensä on paljon.
Aivan ihana on tuo häämatkakohteenne! Aloin selailla sivuiltasi hääkakku ohjetta tuleviin kesän häihimme ja löysinkin hyvät täytevaihtoehdot. Jotenkin päädyin katselemaan kuvia häämatkastanne ja alkoi näyttää tutulta paikalta. Olimme viettämässä pre-honeymoonia myös Veligandussa 2019 ja paikka oli aivan mieletön😍 Sinne on pakko päästä vielä uudestaan 🙏
Hih aika hyvä sattuma! Me haaveillaan myös, että päästään vielä joskus takaisin Veliganduun. Ihana paratiisi. Kiva, että löysit inspiraatiota kakkuun.