Kulhokakku – Täydellinen Hävikkiherkku
Tämä on ollut viime päivinä aikamoista kakkujen vääntöä. Kakkuja on tullut tehtyä itseasiassa ihan tarpeeksi tälle viikolle. Huomenna on edessä vielä yhdet tärkeät kuvaukset ja sitten pidän taukoa viikonlopun ajan. No mitä, missä ne kakut sitten ovat kun leipominen ei täällä blogin puolella näy yhtä vahvasti?
Instagramissa päivittäisiä touhujani seuraavat ovat kyselleet useita kuvissa ja videoissa vilahtavien kakkujen reseptejä. Vastaus tulee tässä. Leivon paljon kakkuja ja leivonnaisia myös muita projekteja varten. Esimerkiksi suoraan asiakkaille (yritykset – heidän omaan markkinointikäyttöönsä). Tällaiset reseptit eivät siis tule koskaan blogiin, koska ne on suunniteltu, tehty ja myyty eteenpäin. Yritän kuitenkin linkitellä aina reseptin blogistani, joka on lähellä kiinnostusta herättänyttä herkkua, jos joku sitä kyselee.
Tässä kohtaa (taas) suuret pahoittelut tämän kesän herkkuhiljaisuudesta. Tulette jatkossakin näkemään enemmän uusia herkkuja Instagramin puolella kuin täällä blogin puolella. Pian saan kuitenkin kertoa teille mihin aikani menee tällä hetkellä. Pieni hiljaisuus antaa minulle myös hyvän tekosyyn kirjoittaa häistäni pian taas lisää. Niistähän tarinaa riittää. Seuraavaksi ajattelin kirjoitella hääpäivän illallisesta ja mitä meillä siellä tarjoiltiin.
Yksi hyvä puoli oli näin monen kakun leipomisessa. Nimittäin syntyi hävikkiä, jonka ansiosta syntyi tämä ihana kesäinen kulhokakku! Kuvasin eilen kakkupohjia ja niitä jäi tuhottomasti keittiön pöydälle kuvauksien jälkeen. Täytin muutaman huomisia kuvauksia varten, mutta silti niitä pohjia jäi notkumaan jäähdytysritilälle. En voinut pakastaa kakkupohjia, koska ne oli jo kerran pakastettu. Onneksi muistin kulhokakun!
Kulhokakusta löytyy kardemummalla maustettua kakkupohjaa, kermaa, rahkaa, kinuskia, marjoja ja marenkeja. Aika ihanaa vai mitä? Tätä helpompaa kakkua ei ole ja se näyttää myös kauniilta lasisessa kulhossa. Ihan täydellinen yhdistelmä siis. Kulhokakku on muuten juuri sopiva resepti myös kesämökillä toteutettavaksi!
Kulhokakku – Täydellinen Hävikkiherkku
Ohje:
- 4-5 dl keksimurua, kakkupohjaa
- 2 dl kermaa
- 200 g kuningatar rahkaa
- 0.5 -1 dl kinuskikastiketta
- mansikoita
- mustikoita
Kostutus (jos käytät kakkupohjaa):
- vaniljamaitoa (1 dl maitoa 1 tl vaniljasokeria)
Koristelu:
- marenkeja
- marjoja
- syötäviä kukkia
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan maustettu rahka. Jätä sivuun.
- Viipaloi mansikoita valmiiksi kulhon reunoille.
- Kokoa kakku noin kahden litran kulhoon (tai isompaan halutessasi).
- Aloita kakun kokoaminen murustamalla kulhon pohjalle kakkupohjaa.
- Asettele kulhon reunoille mansikoita ja lisää päälle puolet rahkakermasta.
- Murusta päälle toinen kerros kakkupohjaa tai keksejä. Kostuta ja halutessasi lorauta hieman kinuskia vuoan reunoille.
- Asettele kulhon reunoille mansikoita ja mustikoita ja sitten loput rahkakermasta.
- Koristele syötävillä kukilla ja marjoilla!
- Tarjoile kakku heti tai anna sen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Vinkki! Käytin omassa kulhokakussani kardemummalla maustettua kakkupohjaa! Ai että tämä oli taivaallista!
Nam! Näyttää aivan ihanalta herkulta. <3
Voi vitsit tämä olikin hyvää! Ihan ihmeteltiin miksi ei aina tehdä kulhokakkua 😉