| |

Vastustamaton Passionsima

Vastustamaton Passionsima

En ole ikinä ennen tehnyt simaa itse. Ennen siis tätä vastustamatonta passionsimaa, jonka laitoin viikko sitten käymään. Tästä lähtien laitan siman tulemaan joka vuosi. Se on ihan varma juttu. Lapsuuden kodissani simaa tehtiin joka vuosi, sitä perinteistä ruskeaa ja rusinaista. Nyt tästä vaaleasta simasta tulee oman kotini perinne.

Lähdin suunnittelemaan omaa herkullista (ja vastustamatonta) simareseptiä maku ja väri edellä. Pyörittelin mielessä vaaleanpunaisia värejä: vadelmaa, mansikkaa.. sitten pysähdyin passionin kohdalle. Suosikkihedelmäni, joka toimii loistavasti siman maustajana, tuo simaan myös kauniin värin. Minun simassani ei ole fariinisokeria. Vaalea sima tehdään tavalliseen sokeriin ja se maistuu silti ihan yhtä aidolta simalta kuin perinteinenkin tumma hieman rusehtava fariinisokeriin tehty sima. Kaunis raikkaan keltainen väri tulee passionhedelmän lihasta.

Siman tekeminen on muuten ihmeellisen helppoa. Viisi raaka-ainetta sekaisin, odotus, pullotus ja odotus. Voit tehdä siman myös pikana jopa kolmessa vuorokaudessa kun annat siman tekeytyä huoneenlämmössä. Tämä ohje tuli ehkä hiukan liian myöhään ennen vappua, mutta ehkä innostut vaaleasta passionsimasta ensi vuonna. En malta odottaa miltä tämä vastustamaton passionsima maistuu huomenna tuoreiden munkkien kanssa! Niin ja minusta sekä äidistäni, joka toimi simani koemaistajana, tämä vaalea juoma on myös loistava kesäjuoma, jota ehdottomasti laitetaan tulemaan juhannukseksi!

Herkullista vappua ♥


Vastustamaton Passionsima

Ohje

  • 4 litraa vettä
  • 500 g sokeria
  • 4 passionhedelmää
  • 1 sitruuna
  • nokare tuorehiivaa
  • minttua (halutessasi koristeluun)
  1. Mittaa sokeri, passionhedelmät (kaiverrettu hedelmäliha ja siemenet) ja kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
  2. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
  3. Kaada päälle passionliemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
  4. Kun seos on kädenlämpöistä lisää sekaan pieni pala hiivaa.
  5. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
  6. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.
  7. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.
  8. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki! Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! 

Vinkki! Säätele makua ja makeutta oman makusi mukaan. Voit lisätä tai vähentää passionhedelmää tai sokeria halutessasi. 

Vinkki! Varmista pullonkorkkien olevan kunnolla kiinni, että simaan muodotuu happoa! 

Vastustamaton Passionsima

Gluteenittomien minidonitsien ohjeen löydät tästä ja ihanan trooppisen vappukakun ohjeen tästä.

Vastustamaton Passionsima

Vastustamaton Passionsima

ARVONTA PÄÄTTYNYT

Millainen on sinun simasi, vappukakkusi tai muu vappuherkku?

Osallistu vappuarvontaan jakamalla oma leivonnaisesi Instagramissa tageilla:

@anninuunissa #minunvappuherkku

Näin olet mukana makutomusokeri-palkinnon arvonnassa! Osallistua voi 2.5.2018 asti!


Lisää Vappu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Nam! ♥ Tätä täytyy joskus kokeilla! Varmasti ihana herkkujuoma kuumina (toivottavasti) kesäpäivinä.

  2. Onpas ihastuttavan väristä simaa, ja varmasti niin raikasta! 🙂 Hauskaa Vappua! <3

    1. Kiitos Kaura! Yksi pulloista räjähti jääkaappiin valitettavasti. Onneksi kerkesimme maistaa tätä ihanuutta kuitenkin ennen vappua! Hauskaa vappua! 🙂

  3. Elisa sanoo:

    Tänään on menossa kokeiluun kun en ajoissa ehtinyt simaa tekemään reissun takia. Missä vaiheessa minttu lisätään ja kuinka paljon? Aineksissa se oli mainittu, mutta ohjeessa ei sanottu siitä mitään.

    1. Hei Elisa, oi anteeksi on unihtunut laittaa merkintä reseptiin, että minttua vain koristeeksi juuri ennen tarjoilua halutessa 🙂

  4. Matilda sanoo:

    Hei! Olisiko valion sivuilla sanottu, että pullonkorkit kannattaa laittaa löyhästi, ei tiukasti, kiinni, sillä siman tekeytyessä paine pullojen sisällä kasvaa. Sinä olet kuitenkin kirjoittanut, että korkit kannattaa laittaa kunnolla kiinni! En tiedä kumpaa nyt uskoa 😅 Onko esim. pulloilla eroa vai mistäköhän nämä eri ohjeet johtuvat? Tämä passionsima kuulostaa kuitenkin todella herkulliselta ja aion kokeilla sitä! 🧡

    1. Moikka, löysillä korkeilla tuli mulle väljätänyttä simaa. Itse laitan korkit kunnolla kiinni ja ilmaan korkkeja välillä. Tapoja on monia 🙂 Tervetuloa kuuntelemaan lisää siman teosta IG-Liveeni perjantaina 23.4. klo 17.00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *