| | |

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Olette toivoneet suolaisia reseptejä. Myönnän, täällä blogin puolella on pitkään ollut hyvin makea-painotteista. Outoa on se, että olemme aloittaneet vuoden alusta pientä elämäntaparemonttia täällä kotona ja ruokavalioomme kuuluu paljon kasviksia, siemeniä, pähkinöitä ja papuja tällä hetkellä – ja ei todellakaan niin paljon makeaa. Makeat herkut, mitä täällä blogin puolella on nähty, on kiikutettu parempiin suihin useimmiten (edelleen maistan ihan jokaista kakkua!).

Tätä rukiista siemennäkkäriä syömme leivän sijaan aamuin illoin ja näkkärin päälle levitämme voin ja juuston sijaan hummusta tai avocadoa. Blogista puuttuu kokonaan siemennäkkärin ohje, vaikka sitä on meillä jo syöty parin vuoden ajan. Siemennäkkäri on siitä helppo tehdä itse, että voit muunnella reseptin sisältöä sitä mukaan mitä kaapistasi löytyy. En tykkää laittaa kananmunaa siemennäkkäritaikinaan, joten tämä ohje on munaton (ja myös vegaaninen). Jauhot voit korvata tässä ohjeessa melkein millä tahansa muilla jauhoilla ja siemeniä sen mukaan mitä kaapista tosiaan löytyy!

Haluan varoittaa: siemennäkkäri on todella koukuttavaa ja itse voisin napsia sitä sellaisenaan koko pellillisen! Kannattaa siis tehdä heti alkuun kaksi pellillistä 😉 Kuvissa näkyvä herkullinen tahna on hummusta, jonka reseptin jaan teille myös lähipäivinä! Onko sinulla jo muuten luotto-ohje siemennäkkäriin? Olisi kiva kuulla erilaisista hyväksi todetuista versioista! Jätä kommenttia alle.


Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Ohje (pellillinen):

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl vaaleita seesaminsiemeniä
  • 0.5 dl  pellavansiemeniä
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • 1 dl ruis- tai kauraleseitä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 0.5-1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 0.5 dl auringonkukkaöljyä (tai muu öljy)
  • sormisuolaa
  1. Mittaa kaikki aineet isoon kulhoon (ei vesi ja öljy).
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Kiehauta vesi ja lisää se öljyn kanssa siemenseokseen.
  4. Levitä ”siementaikina” leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Levityksen apuna voit käyttää toista leivinpaperia. Eli laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse se ohueksi levyksi. Näin taikina ei jää sormiin ja kaulimeen kiinni.
  6. Ripottele näkkärin päälle halutessasi vielä sormisuolaa.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
  8. Anna siemennäkkärin jäähtyä pellillä hetki ja leikkaa tai halkaise pienempiin osiin.
  9. Säilytä huoneenlämmössä – näkkäri säilyy kuukausia.

Vinkki! Voit käyttää myös muita jauhoja ruisjauhojen sijasta! Voi myös korvata osan jauhoista kaurahiutaleilla. 

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton) Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)

Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)


Ihanaa viikkoa!

Lisää suolaisia reseptejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Voi Anniii, nyt mun on pakko leipasta tätä näkkärii, kiva että tässä on käytetty myös ruisjauhoja. Niin herkulliset kuvat jälleen kerran <3.

    1. Voi Sari <3 Kiitos, jos leivot tätä niin kerro mitä tykkäsit! Oli kiva kuvata suolaisia herkkuja pitkästä aikaa ja käyttää rustiikkisia värejä 🙂

    1. Kiitos Sari <3 Awww kuten jo ylempänäkin kommentoin: olipa kiva kuvata vähän eri sävyjä välillä 🙂 Nam menen kurkkimaan ohjettasi! Pitääkin kokeilla sitä seuraavaksi 🙂

  2. Siemennäkkäriä pitää koittaa pian. Näyttää hyvältä.

  3. Tarja sanoo:

    Ai että näkkäri säilyisi kuukausia? Ei pidä paikkaansa, hyvä jos päivän säilyy, niin hyvää se on. Kiitos ohjeesta, juuri tällaista etsin. Teen omia sekoituksia niin jauhoista kuin siemenistäkin, mutta tarvitsin pohjaksi nesteiden, jauhojen ja siementen suhteen eli miten paljon mitäkin, että tulee sopivan rouskuvaa. Tämä ohje jää omaan herkkureseptiarkistooni.

    1. Sepä siinä tämä on vaarallisen hyvää herkkua joka häviää yhdessä illassa pelliltä 😀 Kiva kun laitoit palautetta. Mukavaa alkavaa syksyä!

  4. Ilona sanoo:

    Herkullista, mutta murenee niin kovin. Oli tarkoitus hahmotella leikkausviivoja ennen paistamista, mutta unohtui. Paistamisen jälkeen on vaikea paloitella, kun murtuu liian pieniksi paloiksi.

    1. Hei Ilona, teitkö levystä yhtä paksun kuin minulla kuvissa? Ennen paistoa tehtävät leikkausviivat myös auttavat ja rakenne on hieman murenevaisempaa kun ohjeessa ei käytetä kananmunaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *