Gluteenittomat Mustikkakuppikakut

Gluteenittomat Mustikkakuppikakut

Gluteenittomat Mustikkakuppikakut ovat ihan yhtä herkullisia kuin tavallisetkin! Gluteenittomat muffinssit leivoin luottoreseptilläni, vaihtamalla ainoastaan vehnäjauhot gluteenittomiin. Käytän useimmiten valmista Semperin gluteenitonta jauhoseosta gluteenittomiin leivonnaisiin. Välillä teen myös itse riisijauhoista ja perunajahoista omaa sekoitusta, joka on loistavaa etenkin kakkupohjiin. Katso täältä: gluteeniton mehevä suklaakakkupohja.

Oli muuten ihanaa päästä pitkästä aikaa leipomaan kuppikakkuja. Edellisestä kerrasta on jo aikaa, vaikka ennen leivoin melkein pelkästään näitä ihanuuksia! Onko kuppikakkujen aika jo ohi vai ei?

Minusta minikokoiset kuppikakut ovat aina suosittuja ja trendikkäitä. Miksi rakastan kuppikakkuja?

  • Muffinssit ovat helppo leipoa! Muistathan kuitenkin käyttää muffinipeltiä, jotta saat kuohkeita muffineja.
  • Muffinssi ja kuorrute yhdessä tekevät täydellisen suussa sulavan kokonaisuuden!
  • Leivonnaisen pieni koko – ihana lisä juhlakattaukseen pienenä herkkupalana, vieraat jaksavat syödä muutakin!
  • Söpösti koristellut kuppikakut ovat kaunista katseltavaa.
  • Lapset rakastavat kuppikakkuja!
  • Makuja, teemoja ja värejä on lukuisia!
  • Voit käyttää mielikuvitusta loputtomasti!
  • Suklaiset kuppikakut ovat kuin pieniä konvehteja!
  • Kuppikakut ovat loistava lahja ja tuliainen vietynä kenelle vain leivosrasiassa!

Näissä ihanuuksissa maistuu mustikka ja vanilja. Koristeeksi hempeän pinkit kuppikakut saivat tällä kertaa kukkamassasta koristemuotilla taiteiltuja petunian kukkia! Katso teko-ohjeet alempaa.


Gluteenittomat Mustikkakuppikakut

Ohje:  (50 kpl minimuffinssia)

  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl piimää (tai maitoa, jogurttia tms.)
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita (pakaste)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  4. Vatkaa munat kevyesti piimän sekaan toisessa kulhossa ja lisää voisula.
  5. Yhdistä kuivat aineet ja voi-seos keskenään.
  6. Kääntele taikina nuolimella nopeasti tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  7. Lisää jäiset (tai tuoreet) mustikat varovasti käännellen taikinaan, niin etteivät ne rikkoudu.
  8. Asettele minimuffinipellille paperiset vuoat ja jaa taikina vuokiin.
  9. Paista muffineja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  10. Jätä muffinit jäähtymään ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Vinkki! Jos teet normaalikokoisia muffinsseja paista niitä noin 25 minuuttia, saat tällä ohjeella isoja muffinsseja noin 15 kpl. 

Mascarponekreemi:

  • 100 g voita
  • 3.5 dl tomusokeria
  • 150 g mascarponejuustoa
  • tippa vanilja-aromia (tai vaniljatangon siemeniä tms.)
  • tippa pinkkiä pastaväriä
  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi isoon kulhoon ja vatkaa vaaleaksi (muutama minuutti).
  2. Sihtaa tomusokeri sekaan koko ajan vatkaten (vatkaa vielä muutama minuutti).
  3. Kun voi-sokerivaahto on kuohkeaa lisää mascarponejuusto osissa ja jatka vatkaamista (taas muutama minuutti).
  4. Lisää vatkauksen lopussa vanilja-aromi ja värjää massa halutessa.
  5. Valitse mieleinen pursotinterä ja siirrä kreemi  pursotinpussiin.
  6. Pursottele kreemi jäähtyneiden muffinssin päälle ja koristele!

Koristeet:

  • Kukkamassaa
  • sokerihelmiä
  • nonparelleja
  1. Tee kukat etukäteen: kaulitse kukkamassa ohueksi alustalla ja leikkaa sekä paina petunia-muotilla massasta kukkia.
  2. Anna kukkien kuivua muutama tunti ja liimaa sitten elintarvikeliimalla kukkien keskelle sokerihelmi.
  3. Asettele valmiit kukat pursotetun kreemin päälle.
  4. Ripottele osaan kuppikakkuja nonparelleja, sokerihelmiä ja muita koristeita.

 Gluteenittomat Mustikkakuppikakut Gluteenittomat MustikkakuppikakutGluteenittomat Mustikkakuppikakut

Ihanaa uutta viikkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

5 Kommenttia

  1. Salla sanoo:

    Hei! Miten saat kuppikakkujen kuorrutteesta jämäkkää? Kokeilin ja sain vain löysää kuorrutetta mikä jotenkin pysyi päällä.

  2. - sanoo:

    Hei! Miten saat kuppikakkujen kuorrutteesta jämäkkää?

    1. Teitkö juuri tällä ohjeella? Jos teit, luulen että vatkasit liikaa. Näillä helteillä kannattaa myös pitää huoli ettei voi sula liikaa. Kreemiä voi käyttää vatkauksen jälkeen jääkaapissa missä se kovettuu hieman 🙂

  3. Emma Veijalainen sanoo:

    Hei Anni,
    Iso kiitos kauniista blogistasi. Olen leiponut viime kuukausina paljon ohjeillasi. Tänään tein näitä gluteenittomia muffinseja mieheni tuleville syntymäpäiville eri versioina. 🥳 Tein mustikkamuffineja, ja sitten tein suklaa-banaani-pekaanipähkinä kuppikakkuja. Tuli todella hyviä. Ja kiitos, kun neuvoit minua vadelmajuustokakun teossa aiemmin syksyllä, se onnistui täydellisesti. Olen ollut uupumisen ja sairauden vuoksi sairaslomalla, niin blogisi on ilahduttanut ja piristänyt minua tosi paljon helpoilla ja kauniilla resepteillä ja kuvilla.
    Terveisin Emma

    1. Hei Emma, kiitos kommentistasi <3 Olen todella iloinen ja otettu, että blogistani, ohjeistani ja leivonnasta on ollut sinulle iloa ja ehkä apua <3 Kaikkea hyvää loppuvuoteesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *