Minttusuklaan makuiset Haamumarengit
Minttusuklaan makuiset Haamumarengit ovat söpöjä, mutta kyllä tähän joukkoon mahtuu vähän hurjemmankin näköisiä haamuja! Vai mitä mieltä olet tuosta keskimmäisestä haamusta, jonka silmä hieman vuotaa? Mustat sokerihelmet toimivat loistavasti haamujen silminä ja näköjään uunissa tekivät osaan marengeista hauskoja yksityiskohtia!
Koristelin näillä herkullisilla haamuilla Kummituskakun, jonka reseptin julkaisin teille aiemmin. Löydät ohjeet täältä. Marenkiresepti on sama vanha tuttu, jolla leivon nykyään kaikki marenkini. Tuo Meringue Girlsien ohjeesta napattu tapa kuumentaa sokeri uunissa ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon on vaan todella näppärä. Marenkivaahdosta tulee napakkaa, kiiltävää ja kuohkeaa ihan ilman vippaskonteja! Suosittelen kokeilemaan, jos et ole sitä vielä tehnyt.
Maustoin nämä marengit minttusuklaahippu -aromilla. Maku sopi kuin nenä päähän, tulivathan haamut suklaakakun koristeeksi. Inspiroidu leivontatarvikeuppojen aromeista, joita löydät yli 20 eri makua! Voit maustaa aromeilla myös kreemejä, keksitaikinaa, karkkeja, fudgea, sokerimassaa ja mitä tahansa täytteitä! Osa aromeista on aitoja makuöljyjä, jotka eivät sisällä keinotekoisia makuaineita.
Minttusuklaan makuiset Haamumarengit
Ohje:
- 3 dl hienoa sokeria
- 5 kananmunan valkuaista
Lisäksi:
- mustia sokerihelmiä
- mint chocolate chip -aromia
- Lue ensin koko ohje huolella läpi ja säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Mittaa ja tasoita sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Nosta pelti uuniin ja lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunin keskitasolla. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa – heti, jos sokeri alkaa sulamaan reunoilta ota se pois uunista.
- Kun sokeri lämpeää uunissa, aloita vaahdottamaan valkuaisia käsivatkaimella tai monitoimikoneessa. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä kulhon ylösalaisin.
- Ota sokeri uunista ja jatka valkuaisten vaahdottamista samalla kauhoen lusikalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon. Lisää sokeri pienissä erissä kunnes kaikki sokeri on lisätty marenkiin. Jatka vaahdottamista ainakin 5 minuuttia, kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja” ja on kiiltävää sekä kuohkeaa. Mausta marenkimassa minttusuklaahippu-aromilla ihan lopuksi.
- Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
- Laita pursotinpussiin mahdollisimman iso pyöreä tylla. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota haamuja leivinpaperilla varustetulle uunipellille. Purista marenkia ensin enemmän ja kaksi painallusta pienemmin ja nosta ripeästi ylös, jolloin muodostuu tuo häntä haamun päähän. Asettele sokerihelmet haamujen silmiksi.
- Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia, avaa luukku, säädä lämpö pois ja anna jäähtyä vielä jälkilämmöllä noin tunti. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit myös halkaista marengin – jos se on todella löysää sisältä, ei marenki ole vielä valmis.
Vinkki! Voit tehdä haamujen silmät myös suklaasta, nonparelleista tai koristesilmistä. Muista aina marenkeja tehdessä puhtaat välineet! Yhtään tippaa keltuaista ei saa joutua valkuaisten joukkoon tai et saa napakkaa vaahtoa! Uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistoa ja löydä itsellesi sopiva aika ja lämpötila.
Nämä on tosi hienoja! ? Vähän vaan pelottavan näköinen tuossa keskellä oleva ku muistuttaa sitä Kellopeliappelsiinin päähenkilöä ?
Kiitos! 😀 Hah joo tälle keskimmäiselle kävi jotain uunissa ja siitä tuli aika karmiva! Onnistuin kerrankin vahingossa. Yleensä nämä mun Halloween-jutut on liian kesyjä.
Voi miten suloisia pikku haamuja <3. Nää on kyllä Halloween juhlien ehdoton herkku. Mä oon ihan hulluna minttusuklaaseen, joten tuota aromia pitää hei tilata kotiin.
Kiitos Sari 🙂 Tästä aromista saa kyllä tosi kivan säväyksen marenkeihin 😉
Hello!
Behold is
an interesting
offers for you.
http://bit.ly/2ELLY2N